2023 uzay programında Cenk ve Erdem de var

Eğlenceli sohbetleriyle geniş bir hayran kitlesine sahip olan Cenk ve Erdem günlerdir konuşulan 'Milli Uzay Programı'nda biz de varız' dedi. Uzaya gidecek Türk astronot için Türkçe isim konusunda fikir alışverişinde bulunan ikili, 'fırlangıç' isminde karar kıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü yaptığı konuşmada "Madem ki bir vatandaşımız uzaya girecek, artık astronot ya da kozmonot kelimelerine Türkçe karşılık bulmak gerekiyor. Buradan dilbilimcilerimize çağrıda bulunuyor ve diyorum ki, gelin Türk uzay yolcularına Türkçe bir isim bulalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşmasının ardından pek çok kişi yerli astronota Türkçe isim bulma yarışına girdi. Bu yarışa Cenk ve Erdem de katıldı.

DÜŞÜNÜP KARAR VERDİLER: FIRLANGIÇ OLSUN

YouTube'da Müebbet Muhabbet isimli bir program yapan ikili, suya dalan kişiye 'dalgıç', yargıya varan kişiye 'yargıç' denildiğine vurgu yaparak, uzaya giden kişinin ismine de 'gıç' eki getirilmesi gerektiğini savundu.

İlk etapta 'uzaygıç' ismini düşündüklerini söyleyen Cenk ve Erdem, 'fırlangıç' isminde karar kıldıklarını söyledi.

Bunun seksist bir ifade de olmadığını söyleyen Cenk ve Erdem, bunun hem erkek hem de kadınlar için rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etti.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber