2021 Şivlilik ne zaman? Şivlilik nedir? Nasıl başlar?

Osmanlı'dan bu yana gerçekleştirilen ve Regaip Kandili'nin gündüzü ile başlayan Şivlilik etkinlikleri bu yıl yapılacak mı? Konya'da kente özgü olan Şivlilik geleneği, Regaip Kandili'nden bir gün önce başlar. Peki, Şivlilik nedir? Neler yapılır?

Şivlilik 2021 ne zaman başlıyor sorusu, Regaip Kandili'nin yaklaşmasıyla birlikte merak konusu oldu. Konya'da kente özgü olan Şivlilik geleneği, Osmanlı'dan bu yana gerçekleştiriliyor. Üç Ayların başlangıcı olan ve Regaip Kandili sabahında çocukların ev ev dolaşığ şekerleme topladığı Şivlilik geleneği bu yıl ne zaman?

ŞİVLİLİK NEDİR?

Konya'da, üç ayların başlangıcı Regaip Kandili'nin sabahında çocukların kapı kapı dolaşıp evlerden şekerlemeler topladığı "şivlilik" etkinliği bu yıl, şubat ayına denk geliyor.

NE ZAMAN?

Akşam namazından sonra çocuklar, anne-babalarıyla beraber sokaklara çıkarak, mahalle büyüklerinin uygun bir alanda ateş yakmasını bekliyor.Yakılan ateşin etrafında toplanan çocuklardan bazıları ateşin üzerinden atlıyor. Eğlence ve kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.Çocuklar, Regaib Kandili günü ise sabah erkenden maniler okuyarak, kapı kapı dolaşıp şeker ve çikolata topluyor.

Konya'da üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili öncesi gerçekleştirilen 'Şivlilik' İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı bu yıl gerçekleştirilmeyecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan '1915' kararına tepki Bu kişilerin ehliyet alamayacağı iddia edildi Diyarbakır Barosu, Diyarbakır'da petrol aranmasından rahatsız oldu!
Sonraki Haber