2021 Mayıs kira artış oranı belli oldu mu? Kira zammı ne zaman açıklanacak?

2021 Mayıs kira artış oranı hakkında aramalar başladı. TÜİK tarafından her ay başında açıklanan kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz Nisan ayı için kira artış oaranı yüzde 13,18 olarak hesaplanmıştı. Peki kira artış oranı Mayıs ayı için ne oldu? Rakamlar ne zaman açıklanacak?

Mayıs 2021 kira artış oranı ne kadar oldu? 12 aylık TÜFE oranları baz alınarak hesaplanan ve her ay Türkiye İstatisik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan kira zammı oranları ev sahipleri ve kiracılar için merak konusu oluyor. Peki mayıs 2021 kira artış oranı ne kadar oldu?

2021 MAYIS KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

2021 yılının Mayıs ayına ait kira artış oranları henüz TÜİK tarafından açıklanmadı. Açıklandığı anda haberimizde yerini alacaktır.

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz yılın Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor.

Ancak açıklanan bu rakam ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranı oluyor.

NİSAN AYI KİRA ZAMMI NE KADARDI?

TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,08, bir önceki yılın Aralık ayına göre %3,71, bir önceki yılın aynı ayına göre %16,19 ve on iki aylık ortalamalara göre %13,18 artış gerçekleşti.

Beşiktaş duble yaptı, 5 maç sonra kazanmayı hatırladı! Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Emekliler için özel çalışma!
Sonraki Haber