2021 ALES başvuru ekranı! 2021 ALES 2 başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar?

2021-ALES/2 başvuruları büyük bir heyecanla bekleniyordu. Bugün, ÖSYM'nin AİS (Aday İşlerimleri Sistemi) sayfası üzerinden yapılacak ALES/2 başvuruları başladı. Diğer taraftan, ÖSYM'nin paylaştığı kılavuzda, ALES başvuru ücreti ile beraber yatırılacak bankalar hakkında da bilgi verildi. İşte, 2021 ALES/2 başvuru ekranı? ALES başvurusu nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

19 Eylül tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/2) başvuruları alınmaya başlandı. ÖSYM tarafından ALES başvuru kılavuzu yayınlanırken sınav ücreti başta olmak üzere birçok detay da paylaşıldı. Buna göre, ALES başvuruları 3 Ağustos ile 11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

2021 ALES/2 BAŞVURU EKRANI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR VE NEREYE ÖDENECEK?

ÖSYM'nin paylaştığı kılavuz ile ALES sınav ücreti ve yatırılacak olan bankaların listesi de paylaşıldı. 2021 ALES/2 sınav ücreti 145 TL olarak belirlendi. Sınav ücreti AİS sistemi veya internet bankacılığı üzerinden ödenebiliyor.

Denizbank'tan A’dan Z’ye programı sonrası açıklama! ABD'den ateşkes duyurusu: Anlaşmaya varamadık! Kamu ihale kurulu atama kararları yayımlandı...
Sonraki Haber