19 Temmuz İdari tatil mi? İdari tatil ne demek? Ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını açıkladı. 9 gün sürecek 2021 Kurban Bayramı tatiline çıkacak olan vatandaşlar 19 Temmuz tarhinin idari tatil olacağını öğprendi. Peki idari tatil ne demek?

19 Temmuz resmi tatil mi merak ediliyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam sasatlerinde açıkladığı 2021 Kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusu vatandaşların gündeminde. 19 Temmuz Pazartesi günün idari tatil olacağını öğrenenler idari tatil ne demek sorusuna yanıt arıyor.

19 TEMMUZ İDARİ TATİL Mİ?

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Pazartesi yarım günü idari tatil olacak, salıdan cumaya tam gün tatildir. 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz pazartesi sabahına kadar vatandaşlarımız bir tatile kavuşuyor.

İDARİ TATİL NE DEMEK?

İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz.

İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

Köpek gibi önce kendini sevdirdi sonra arabaya binip gitmek istedi! Hizbullah, İsrail Savunma Bakanı’nın ziyaret ettiği askeri üssü vurdu Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte bügün en çok kazandıran hisseler...
Sonraki Haber