18 ülkede 329 eser kilise yapıldı

Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasından rahatsız olan Batının iki yüzlülüğü Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz'ın 18 ülkede yaptığı araştırma ile bir kez daha gözler önüne serildi. Yılmaz, araştırma yaptığı 18 ülkede toplam 329 Osmanlı eserinin kiliseye çevrildiğini tespit etti. İşte Yılmaz'ın anlatımı ile o eserler ve hikayeleri...

Kendi çalışmalarını 575 sayfalık bir kitapta toplayıp 2017'de Prof. Dr. Semavi Eyice'ye takdim ettiğini söyleyen Yılmaz, çalışma yöntemi ve usul olarak merhum Ekrem Hakkı Ayverdi'yi örnek aldığını ifade etti. Yaklaşık 20 yıldır Türk mimari eserleriyle ilgili araştırmalarda bulunan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, yurt içi ve yurt dışında birçok restorasyon projesine katıldı. Türk mimari eserleriyle ilgili çalışmalarını kurumsal yapıya dönüştürmek için "Türk Mimari Araştırma Merkezini" kuran Yılmaz, 2010-2020 yılları arasında yaptığı araştırma sonucunda "Kiliseye Çevrilen Türk Eserleri" kitabını basım aşamasına getirdi.

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! File'den gıda ve temizlik ürünlerinde kaçırılmayacak indirim! Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat!