Küçük çocuğu olan anneler hapse girmeyecek!

AK Parti'nin hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini, TBMM'ye sundu. 'Mini infaz' paketi olarak da anılan bu teklifin Meclis'ten geçmesi durumunda, 15 yaşından küçük çocuğu olan ve cezası 10 yıldan az kadın hükümlüler de cezaevine girmeyecek.

AK Parti, infaz paketini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklifle; yabancı hükümlüler hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, cezalarının infazına karar verildikten sonra sınır dışı edilme işlemleriyle ilgili olarak bu hükümlülerin durumları İçişleri Bakanlığı tarafından incelenecek.

BİR AYLIK BEKLEME SÜRESİ KALKIYOR

Nakil talebinde bulunan ve maddi durumu yetersiz olan hükümlülerden nakil giderleri alınmayacak. Hükümlü ve tutuklulara hasta ziyareti amacıyla verilen ve izinler arasında beklenmesi gereken asgari bir aylık süre şartı kaldırılacak.

15 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUĞU OLAN ANNE CEZAEVİNE GİRMEYECEK

Teklifle, 15 yaşından küçük çocuğu olan ve cezası 10 yıldan az kadın hükümlüler de cezaevine girmeyecek ve hâlen cezaevinde çocukları ile kalan kadınların yasa çıktıktan sonra infazları ertelenecek.

Akdeniz'de gece vakti deprem! Tarihi ziyaret öncesi Irak'tan Türkiye'ye net mesaj! Kamera karşısına geçen güzel oyuncunun fotoğraflarına beğeni yağdı!
Sonraki Haber