13 yaşındaki engelli çocuğa 11 kurşun

ABD'de polis şiddetinin hedefi bu kez 13 yaşındaki Asperger sendromlu bir çocuk oldu. Utah eyaletinde 4 Eylül tarihinde yaşanan olaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde polisin korktuğu için kaçmaya çalışan çocuğa silahla 11 el ateş ettiği görülüyor. Videoda polisin yakalamak yerine vurarak durdurduğu çocuğun "Anneme onu sevdiğimi söyleyin" dediği duyuluyor...

This browser does not support the video element.

Siyahilere yönelik orantısız güç kullanmaları ile gündemden hiç düşmeyen ABD polisi bir kez daha gündemde...

Bu kez orantısız güç kullanılan kişi 13 yaşında bir çocuk ve beyaz. Üstelik polisin sadece kaçtığı için 11 kurşun sıktığı Linden Cameron adlı çocuğun Asperger sendromu bulunuyor.

4 Eylül'de Utah eyaletinin Salt Lake City şehrinde yaşanan olaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. 

Görüntülerde bulunmuyor ancak ABD'de tepkiyle karşılanan olayın hemen öncesinde Linden'ın annesi Golda Barton "Asperger Sendromlu oğlunun şiddet eğilimli psikolojik sorunları olduğu" şikayeti üzerine olay yerine gelen polis, önce anneyle bir süre konuşuyor. 

Anne Barton polise oğlunun polisten hoşlanmadığını ve elinde sahte bir silah olabileceği bilgisini veriyor. 

Görüntülerde ise 13 yaşındaki çocuğun annesinin dediği gibi polisi görünce korkarak kaçmaya başladığı görülüyor. Polis "Dur" ihtarına uymayan çocuğun kaçmasını önlemek için tam 11 kez arkasından hedef gözeterek ateş açıyor. 

Kanlar içerisinde yere yığılan çocuğun yerde acı içinde kıvranırken "Kendimi iyi hissetmiyorum. Anneme onu sevdiğimi söyleyin" dediği duyuluyor.

Vücudunun birçok yerine kurşun isabet ettiği, bazı organlarının bu nedenle zarar gördüğü belirtilen 13 yaşındaki çocuğun yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. 

Bu arada çocuğu vuran polis hakkında ise üç ayrı soruşturma başlatıldı.

2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var... CIA VE MI6 SAHTE ‘SOLCULARI’ NASIL BESLEDİ? Orta Afrika Cumhuriyeti’nde bot battı: 15 ölü Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk... Dubai'de çekilen görüntü sosyal medyada gündem oldu! "İsrail toplumu beyni yıkanmış ve kör bir halde!"