11 ilde yeni kısıtlama kararları

Türkiye'de son birkaç gündür yeni vaka sayıları yeniden 10 binlere dayanmış durumda. Artışta mutasyonlu virüsün etkin olduğu bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. 2 hafta önce vaka ortalamaları uygulaması başlatılmıştı. Bu ortalamalarda çok yüksek risk grubuna giren 11 ilde artan vakaları düşürmek için ek tedbir ve kısıtlama kararları birbirini izledi. İşte, vaka ortalaması 100'ün üzerinde bulunan 11 kentte alınan yeni tedbir kararları...

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 tablosunun yanı sıra il il haftalık vaka ortalamalarını da paylaşmaya başladı. 

Her 100 bin kişide günlük kaç vaka olduğunu gösteren haritanın amacı il bazlı kısıtlama, tedbir ya da normalleşme kararlarının önünü açmak.

Böylece bir bölgedeki vara artış nedeniyle toplumun tamamı kısıtlanmayacak. Pandemi ile samimiyetle mücadele edilen, kısıtlamalara uyan ve tedbirleri önceleyip vakaları düşürenler ise yerinden kararlarla ödüllendirilebilecek.

İşte bu çerçevede vaka ortalamasının en yüksek olduğu 11 kentte  hıfzıssıhha kurulları kendi şehirlerine özgü yeni kısıtlama kararlarına imza attı.

İşte il il gelen son kısıtlamalar

BİM'den Dyson muadili saç kurutma makinesi ve elektrik süpürgesi! Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Okan Buruk'tan Kerem Demirbay kararı Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Hakmar'a ucuz bardak ve el mikserleri geliyor! File'den gıda ve temizlik ürünlerinde kaçırılmayacak indirim! Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat!