10 Kasım'da bankalar açık mı? 10 kasım resmi tatil mi?

Her yıl, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği 10 Kasım'da anma törenleri düzenleniyor. 10 Kasım ile ilgili araştırılan en önemli konulardan biri ise, bankaların açık olup olmayacağı yönünde. Peki, 10 Kasım'da bankalar açık mı? 10 Kasım resmi tatil mi? Ayrıntılar haberimizde...

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne çok az bir süre kala, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat ettiği ve bu sebeple her yıl anma etkinlikleri düzenlenen bu günde, "10 Kasım'da bankalar açık mı?" ve "10 Kasım resmi tatil mi?" gibi sorular büyük bir merakla araştırılıyor. Detaylar haberimizde...

10 KASIM'DA BANKALAR AÇIK MI?

Yarın 10 Kasım Atatürk'ün 79. ölüm yıldönümü olması sebebiyle banka çalışanları ve bankalarda işlemi bulunan müşteriler "10 Kasım'da bankalar açık mı?" sorularını yöneltti. 10 Kasım'ın resmi tatil olmamısı sebebiyle bankalar 10 Kasım'da açık olacak ve müşteriler işlemlerini gerçekleştirebilecek.

10 KASIM 1938'DE NE OLDU?

Sağlık durumu kötüye giden Atatük'e 1938 yılı başlarında siroz teşhisi konuldu ve Avrupa'dan doktorlar getirildi. Fakat tedaviler sonuç vermedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Naaşı büyük bir törenle Ankara'ya uğurlandı ve Atatürk 21 Kasım 1938 günü Ankara'da büyük bir törenle Ankara Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrine konuldu. 15 yıl sonra da 10 Kasım 1953'te kendisi için yaptırılan Anıtkabir'de toprağa verildi.

10 KASIM'IN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Her yıl 10-16 Kasım tarihleri arası Atatürk Haftası olarak kutlanır. 10-16 Kasım tarihlerini kapsayan hafta Türk milletini ve Türk topraklarını işgalcilerden kurtulmasında önemli rol üstlenen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrıldığı hafta olarak bilinir. Hayatı boyunca varlığını Türk varlığına armağan etmiş, halkın kendi kendini yönettiği Cumhuriyet idaresini kurmuş, yaşamı süresince yapmış olduğu devrimlerle, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırmış dünya lideri Atatürk, 10 Kasım 1938 günü saat 9'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.

Tarihi anlaşma sonrası ABD'den ilk açıklama Altın doları tahtından indiriyor Hande Sarıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi?
Sonraki Haber