10. gün sahur menüsü Pazartesi: Patatesli simit ve patates yatağında yumurta!

11 Ayın Sultan'ı Ramazan ayı tüm heyecanı ile devam ediyor. Ramazan ayının 10. gününe girmemizle birlikte vatandaşlar, bu gece sahurda ne yemek yapacaklarını şimdiden araştırmaya başladı. İşte, 10. gün sahur menüsü Perşembe! Ayrıntılar haberimizde...

Vatandaşların büyük bir heyecanla beklediği 11 Ayın Sultan'ı Ramazan ayı geldi! Bugün oruçlar tutulurken, için sahurda ne yemek hazırlayacağını düşünenler merakla sahur menülerini araştırmaya başladı. İşte, 10. gün sahur menüsü Pazartesi! Detaylar haberimizde...

10. gün sahur menüsü için önerimiz: Sizi uzun süre tok tutacak, lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek olan patatesli simit böreği ve patates yuvasında yumurta!

PATATESLİ SİMİT BÖREĞİ MALZEMELER

3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı (1 parmak eksik) su

İç Harcı İçin:

3 adet patates (haşlanmış, ezilmiş)
1adet soğan
1,5 yemek kaşığıtereyağı
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkuru kekik
1 çay kaşığıkırmızı toz biber

Üzeri İçin:

1 su bardağısu
3 yemek kaşığı pekmez
1 kase kavrulmuş susam

PATATESLİ SİMİT BÖREĞİ TARİFİ

Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağı eritilmiş bir tavada orta ateşte kavurun.  Baharatları da ekledikten sonra kavurmaya devam edin.

Soğanları, haşlanmış ve ezilmiş patateslerin üzerine ekleyin ve karıştırın.

İçerisine rendelenmiş kaşar peynirlerini ilave edin.

Yufkayı tezgaha serip 8 eşit, üçgen parçaya kesin. Bir kasede su ve zeytinyağını karıştırın. Yufkanın üzerine fırça yardımı ile bu karışımdan sürün. Yufkanın geniş kısmına hazırlamış olduğunuz patatesli harcı koyun.

Kenarlarını içe doğru katlayın.

Ardından uzun ucundan başlayarak sıkıca sarın.

Geniş bir kapta pekmez ve suyu karıştırın. Kavrulmuş susamları başka bir kaba alın.

Böreklerin üste kalacak kısımlarını bu karışıma batırın ardından kavrulmuş susamlara bulayın. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz bir fırın tepsisine börekleri dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. 

PATATES YUVASINDA YUMURTA MALZEMELER 

3-4 adet patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
9 adet yumurta

PATATES YUVASINDA YUMURTA TARİFİ

Patatesleri hafif sert kalacak şekilde haşlayın ve soğuduktan sonra rendeleyin. İçine zeytinyağını, tuzu ve rendelenmiş kaşarı ilave edin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Patatesleri aralıklı şekilde yuvarlak parçalar halinde tepsiye yerleştirin. Kaşıkla bastırarak sıkılaştırın. En ortasına daha fazla bastırarak, yumurtayı yerleştirmek için derin bir alan bırakın.

200 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Pişen patatesleri fırından çıkarın ve her birinin üzerine 1 adet yumurta kırın. Tekrar fırına koyarak 5-10 dakika daha pişirin.

En son yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra sıcak sıcak servis edin. 

AFİYET OLSUN

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler... Erdoğan'a hakaret eden Salkım'ın ATV'de dizideki rolü gündem oldu!
Sonraki Haber