Amirallerin Montrö bildirisi fikri Koramiral Işık Biren'den

Emekli amirallerin yapılan sorgulamasında açıklama yapılması fikrinin emekli koramiral Işık Biren’den çıktığı iddia edildi. Biren’in sarıklı amiralle ilgili haberler üzerine ‘Bu konuda rahatsızlığımızı giderici bir açıklama yapmalıyız’ dediği öne sürüldü.

Hürriyet’in haberine göre, sarıklı amiral haberlerinin ardından emekli amirallerin yer aldığı “ADMEK-2” isimli WhatsApp grubunda bir amiralin, “Ne zaman açıklamada bulunacağız, Boğaziçi öğretim üyeleri kadar olamadık dediği, diğer bir amiralin de konuyla ilgili açıklama yapılması gerektiğini, “Aksi takdirde tarih bizi emekli amiraller değil ödlekler olarak anacak” dediği iddia edildi.

BİREN “YAPABİLİRSİN” DEDİ

Bildiriyi kaleme alana emekli amiral Ergun Mengi’nin bunun üzerine, emekli koramiral Işık Biren’in aradığı bildiri hazırlayayım mı diye sorduğu Biren’in de “yapabilirsin” dediği öne sürüldü.

12 EYLÜL DÖNEMİNDE ÖNEMLİ GÖREV

Emekli koramiral Işık Biren 1933 doğumlu, 88 yaşında. 1980-82 yılları arasında yani 12 Eylül’ün en güçlü olduğu dönemde, “Milli Güvenlik Konseyi Koordinatörü Komisyonları Başkanlığı” yapmış...

 

Amirallerin Montrö bildirisi fikri Koramiral Işık Biren'den ile ilgili etiketler Darbe Ergun Mengi ışık biren montrö biildirisi amiral
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.