Amerikan tokadının ardından Miçotakis: EastMed'in çökmesi önemli değil

Aylar önce Yunan medyasında yer bulan ve SuperHaber'in tercüme ettiği bir haberde 'Yunanistan'a Amerikan tokadı' ifadesi kullanılmıştı. ABD'nin Atina Büyükelçisinin EastMed projesi hakkındaki yorumları en çok Yunan medyasında gündem olmuştu. Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis, ABD'nin Doğu Akdeniz Boru Hattı'ndan (EastMed) desteğini çekmesinin, Yunanistan için "önemli olmadığını" savundu. EastMed'in geleceği hakkında aylar önce Amerikalı Büyükelçi'nin söylediklerinin aynısını tekrar etti.

Yunanistan Başbakanı'na göre ABD'nin EastMed'den desteğini çekmesi 'önemli değil'


ANT1 televizyon kanalına konuşan Yunanistan lideri Miçotakis, ABD'nin EastMed'den desteğini çekmesine ilişkin soruyu, "Bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum." şeklinde yanıtladı.

AMERİKA'NIN SÖZÜNDEN ÇIKAMADI: 'PİYASA KARAR VERECEK'

EastMed'in bir yatırım projesi olduğuna işaret eden Miçotakis, projenin sürdürülebilir olup olmadığına, piyasanın karar vereceğini ileri sürdü. Kelimesi kelimesine aylar önce ABD'nin Atine Büyükelçisinin söylediği cümleyi tekrarlamış oldu.

Amerikan tokadının ardından Miçotakis: EastMed'in çökmesi önemli değil

Büyüelçinin ifadeleri, Yunan medyasında -Osmanlı tokadına atıf yapılarak-  'Amerikan tokadı' olarak kendine yer bulmuş, söz konusu haberi SuperHaber Türkçe olarak okuyucusuna sunmuştu.

Miçotakis, Mısır'dan Yunanistan'a sıvılaştırılmış doğal gaz taşınmasına ve Mısır'da güneş enerjisinden elde edilecek elektriğin Yunanistan ve Avrupa'ya satılmasına ilişkin projeleri EastMed'e alternatif olarak değerlendirdi.

RAFAELE'LER CAYDIRICI GÜÇ OLACAK

Ülkenin "caydırıcı gücünü", mali imkanlar çerçevesinde sürekli artırmakla yükümlü olduğunu söyleyen Miçotakis, "İlk Rafaleler gelecek hafta ülkemize gelecek." diye konuştu.

Miçotakis, Yunan Deniz Kuvvetlerinin silahlanma programında da önemli gelişmeler olacağını belirterek konuya ilişkin duyuruların, yakın bir tarihte yapılacağını kaydetti.

Ekonomik kriz nedeniyle Silahlı Kuvvetlere yapılan yatırımların 10 yıldır aksadığını ifade eden Miçotakis, ordunun gelecek 30 yıl için güçlendirileceğini ifade etti.

'ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEBİLİRM'

Türkiye ile diyalog kapısının açık olduğunu söyleyen Miçotakis, "Diyalog kapısı açık ve benim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel görüşme olasılığım her zaman var." dedi.

Türkiye ve Yunanistan'ın komşu olduklarını vurgulayan Miçotakis, "Sonsuza kadar komşu olacağız, coğrafya bizi birlikte yaşamaya mahkum ediyor. İş birliği ya da gerilim yolunu seçmek Türkiye'nin elinde. Biz iki ihtimale de hazırız." ifadelerini kullandı.

Amerikan tokadının ardından Miçotakis: EastMed'in çökmesi önemli değil ile ilgili etiketler Akdeniz Petrol Amerikan tokadı Miçotakis çöktü eastmed doğu boru gattı gaz LNG
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.