Amerikan Rüyası: Kalp krizi geçiren hasta yatak bulamadığı için öldü!

Sosyal devlet anlayışından akılalmaz uzaklığıyla bilinen ABD’de geçen ay kalp krizi geçiren 73 yaşındaki kişinin hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde Covid-19 hastaları sebebiyle boş yatak bulunamadığı için öldüğü bildirildi.

Ray DeMonia’nın ailesi, verdikleri ölüm ilanında DeMonia’nın kaldırıldığı Alabama’daki hastanenin 3 eyaletteki 43 hastaneyle temasa geçerek yoğun bakım ünitesi aradığını ve ancak 300 kilometre ötedeki Mississippi eyaletinde bir ünite bulunduğunu kaydetti.

COVİD-19 YÜZÜNDEN BAŞKA HASTALAR ÖLÜYOR

Tüm yoğun bakım ünitelerinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarıyla dolu olduğunu ifade eden aile, ölüm ilanında DeMonia’nın anısına hastanelerde Covid-19 dışındaki hastalara yer açılabilmesi için herkesi aşı olmaya çağırdı.

ABD’de Kovid-19 virüsünün delta varyantının neden olduğu dalga nedeniyle yoğun bakım ünitelerinde yer bulmak zorlaşıyor.

TEK ÇÖZÜM, HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ, AŞI...

Geçen hafta ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) yayımladığı araştırma, aşı olanların Covid-19 nedeniyle hastaneye yatma ve ölüm riskinin çok düşük olduğunu ortaya koydu.

CDC, geçen hafta Beyaz Saray’ın basın toplantısında aşı olmayanların olanlara göre Kovid-19'a yakalanma riskinin 4,5, hastaneye yatma riskinin 10, ölüm riskininse 11 kat daha yüksek olduğunu açıklamıştı.

ALABAMA ALARM VERİYOR

Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre Alabama eyaletinde son haftalarda yoğun bakım ünitelerinin yarısından fazlasını Covid-19 hastalarının kullanmasından dolayı sıkıntı yaşanıyor.

Amerikan Rüyası: Kalp krizi geçiren hasta yatak bulamadığı için öldü! ile ilgili etiketler ABD Korona Hastane yoğun bakım Kalp Krizi covid öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.