Amerikan medyasının "anti-sex yatak" ilan ettiği kartondan yataklar sosyal medyanın diline düştü

Tokyo 2020 için Olimpiyat Köyü'ne giden milyon dolarlık sporcuları kartondan yapılmış yataklar karşıladı. Japonlar'ın bu ilginç tasarımı kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Amerikan medyası "sporcuların seks yapmasının önüne geçmek için" hükmüne varırken, işin aslının öyle olmadığı ortaya çıktı.

Tokyo 2020'de olimpiyat tarihinde bir ilk yaşanıyor. "King Size" yataklarda yatmaya alışık olimpik sporcuları bu kez Sporcular Köyü'nde kartondan yataklar karşıladı. Sporcuların bu ilginç yatakları sosyal medya hesaplarından paylaşmasıyla gündeme gelen karton yatak meselesi, "seks yapılmasını önlemek için" diye servis edilince, bilgi kirliliği yaşandı. İşte karton yatak meselesinin aslı, astarı...

Japon medyasından yer alan haberlere göre bu yataklar 200 kg kadar ağırlığa dayanabiliyor.  Sporcular Köyü'nün genel müdürü Takashi Kitajima, sert kartondan imal edilen bu yataklar için "Ahşap yataklardan daha sağlıklılar" dedi.

Amerikan medyasının "anti-sex yatak" ilan ettiği kartondan yataklar sosyal medyanın diline düştü

ÜZERİNDE ZIPLARSANIZ KIRILIR

Görüntüsü itibariyle "sağlam değil" izlenimi veren yataklar için olası bir altın madalya zaferinden sonra çılgın bir oda kutlaması bile hesaba katılmış. Bu yüzden sporculara "yatak üzerinde kutlama yapmayın" uyarısında bulunulmuş.

Tek kişilik bu karyolalar, oyunlardan sonra kağıt ürünlere dönüştürülecek. Şilte bileşenleri ve şilteler kartondan yapılmamış, onlar da plastik ürünlere dönüştürülecek. Şilte üç ayrı bölüme ayrılmış ve her birinin sertliği ayarlanabiliyor. Sade yaşam tarzlarıyla bilinen Japonlar, odalara sade bir görünüm kazandırmak amacıyla bu tasarıma gitmiş. 

Amerikan medyasının "anti-sex yatak" ilan ettiği kartondan yataklar sosyal medyanın diline düştü - Resim : 2

Airweave isimli firma, bu yaz olimpiyatlarında sporcular için 18.000 yatak ve şilte üretti ve bunların 8.000'i Paralimpiklerde sporcular tarafından kullanılmak üzere yeniden kullanılacak.

Karyolalar geri dönüştürülmüş kartondan, modüler şilteler ise markanın sınırsız sayıda geri dönüştürülebileceğini söylediği polietilen liflerden yapılmış. Uyku ekipmanı, sürdürülebilir bir etkinlik sunmayı ve Oyunlardan sonra bir mirasa sahip olacak yenilikçi konseptler sergilemeyi amaçlıyor. Yani isteyen istediği gibi seks yapabiliyor.

Yataklar, lokasyonlar arası transferin hızlı ve verimli olmasını sağlamak için son derece hafif ve montajı kolay olacak şekilde tasarlanmıştır.

Geri dönüştürülmüş kartondan üretilen karyolalar önce olimpiyat sporcularına verilecek.  Olimpiyatların ardından 8 bin karyola Paralimpik sporcular tarafından yeniden kullanılacak. Her iki Oyundan sonra, yataklar ulusal kuruluşlara bağışlanarak çöplükten kurtulacak.

Takashi Kitajima "Organizasyon komitesi geri dönüştürülebilir öğeleri düşünüyordu ve yatak da fikirlerden biriydi" diye açıklıyor. 

Atlet Köyü kompleksinin tamamı Haziran ayında tamamlanacak. Olimpiyatlar 24 Temmuz'da, ardından Paralimpik Oyunlar 25 Ağustos'ta başlayacak.

Organizatörler, Sporcular Köyü'ndeki yatakların ve yatak takımlarının ilk kez yenilenebilir malzemelerden yapıldığını söylüyor. Tokyo Körfezi'nin yanında inşa edilen Sporcular Köyü, Olimpiyatlar için 18.000 yataktan oluşan ve 21 apartman inşa edildi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde daha da fazla bina inşaatı planlanıyor.

Amerikan medyasının "anti-sex yatak" ilan ettiği kartondan yataklar sosyal medyanın diline düştü ile ilgili etiketler Japonya tokyo 2020 tokyo
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.