Amerikan kanalına konuşan Rus siyasetçiyi Rus ajanları gözaltına aldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırıların ardından savaş karşıtı komite kuran muhalif politikacı ve gazeteci Vladimir Kara-Murza, Moskova’da Rus İstihbarat Servisi (FSB) ajanları tarafından gözaltına alındı. Gözaltı sebebi henüz açıklanmadı. Kara-Murza, sabah saatlerinde son olarak Amerikan kanalındaki bir yayına katılıp Putin'i suçlamıştı. 

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı, sivillerin ve sivil alt yapıların da hedef alındığı şiddetli saldırıların ardından ülkede savaş karşıtı protestolar yapılmaya çalışılırken, birçok gösterici gözaltına alınıyor.

RUS İSTİHBARATI MUHALİF POLİTİKACIYI GÖZALTINA ALDI

Akşam saatlerinde muhalif politikacı ve gazeteci Vladimir Kara-Murza, Rus istihbaratı tarafından Moskova’da gözaltına alındı.

Kara-Murza’nın gözaltına alındığını duyuran Rus politikacı İlya Yaşin, gözaltı gerekçesinin neden kaynaklandığına dair henüz bilgi edinilemediğini aktardı.

'RUSYA SAVAŞ KARŞITI KOMİTESİ'

Kara-Murza’nın, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırılar sonrasında sürgündeki Rus politikacılarla birlikte kurduğu Rusya Savaş Karşıtı Komitesi’nin çalışmaları nedeniyle gözaltına alındığı düşünülüyor.

SON OLARAK SABAH SAATLERİNDE ABD'Lİ KANALDA YAYINA KATILDI

Kara-Murza, son olarak sabah saatlerinde ABD Merkezli basın kuruluşu MSNBC televizyon kanalının yayınına katılmış, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna operasyonları sırasında Rus kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade etmişti.

'OLMAM GEREKEN NOKTA BURASI'

Yayın sırasında tehlike altında olduğunu ifade eden Kara-Murza, savaşa karşı olan duruşu hakkında “Olmam gereken nokta burası” demişti.

Kara-Murza, Mayıs 2015 ve Şubat 2017 tarihlerinde zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmış ve tedavisinin ardından taburcu olmuştu. Putin’e karşıtlığıyla bilinen Rus politikacı, öldürülen Rus politikacı Boris Nemtsov ve zehirlendikten sonra cezaevine gönderilen Rus muhalif lider Alexei Navalny’ye verdiği desteklerle tanınıyor.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Amerikan kanalına konuşan Rus siyasetçiyi Rus ajanları gözaltına aldı! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna İstihbarat gazeteci Gözaltı Putin savaşa fsb politikacı siyasetç muhalif
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.