Amerikan haber ajansı AP: Şok içindeyiz!

İsrail ordusu, Gazze'de bulunan Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press'in (AP) bulunduğu binayı vurdu. Saldırı sonrasında açıklamada bulunan AP Başkanı Gary Pruitt, "Şoke olduk ve dehşet içindeyiz" dedi.

İsrail savaş uçakları Gazze'de içinde Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurarak yerle bir etti.

AP Başkanı Gary Pruitt, İsrail ordusunun AP ofisinin bulunduğu binayı vurması karşısında "şoke olduklarını" ve "dehşete düştüklerini" açıkladı.

 Pruitt, "İsrail ordusunun Gazze'deki AP ofisini ve diğer haber kuruluşlarının bulunduğu binayı hedef alması karşısında şoke olduk ve dehşet içindeyiz. Büromuzun yerini uzun zamandır biliyorlardı ve gazetecilerin orada olduğunu biliyorlardı" dedi.

UYARIDA BULUNMUŞTU

İsrail ordusunun, binanın vurulacağı uyarısında bulunduğu bildirilmişti.

Binada, AP ile Al-Jazeera'nın bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri, avukatlık büroları ile sivillerin oturduğu çok sayıda dairenin yer aldığı belirtilmişti.

AL JAZEERA: BARBARCA EYLEM

Öte yandan Al Jazeera de, "İsrail'in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir." açıklamasını yaptı.

Amerikan haber ajansı AP: Şok içindeyiz! ile ilgili etiketler Filistin İsrail Amerika Gazze Associated Press
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.