Amerikan basını sorguladı: Almanya neden Ukrayna'yı yüz üstü bıraktı?

ABD Başkanı Joe Biden, NATO ve Batılı liderlerin Ukrayna’da daha fazla Rus saldırganlığına karşı birlik içinde olduklarını söyledi. Ancak AB ülkelerinin neredeyse tamamı Doğu Avrupa ve Balkanlar’ı güçlendirmek için savunma silahları göndermesine rağmen, Alman Şansölyesi Olaf Scholz ve Alman hükümeti bunu reddederek NATO’nun geri kalanıyla tam bir tezat oluşturuyor. Sebebi ise Almanya'nın enerji ihtiyacı... Amerikan basınında yayımlanan ve M5'in Türkçeleştirdiği analiz bağlantıyı ortaya koydu.

CEVAP ALMANYA'NIN ENERJİ İHTİYACINDA

Amerikan basınında çıkan ve çevirisi M5 tarafından yapılan analizde Batılı liderler Almanya’nın neden ittifaklarının fikir birliğinden koptuğunu merak ederken, cevap Rusya’nın Almanya’ya enerji ihtiyacının çoğunu sağlayacağı doğalgaz boru hattında olabilir.

Hatta Almanya; silah vermeyi reddetmesinin yanı sıra, Estonya’nın eski Sovyet tasarımı 122 mm D-30 obüslerini Ukrayna’ya satmasını engellemekten bile öteye gitti. Bu adım, Batı’nın en zengin ve en büyük demokrasisi olan Almanya’nın NATO için ne kadar güvenilir bir ortak olduğunu düşündürmeye başladı.

Ukrayna, Almanya’nın kendilerine silah sağlama konusunda yardım etmeyi reddetmesini “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Andrij Melnyk, Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada yardıma ihtiyaç duyduklarını ve Almanya’nın tavrını değiştirmesi gerektiğini açıkladı.

'PEKİ ALMANYA NEDEN UKRAYNA'YA SİLAH GÖNDERMİYOR?'

Almanya’nın Ukrayna’ya silah gönderme konusunda isteksiz olmasına neden olan iki faktör var.

Biri kendi geçmişi. Nazi Almanyası hükümeti, İkinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa’nın çoğunu işgal etti. Hatta Ukrayna ve Sovyetler Birliği’nin geniş bir alanını ele geçirdi. Almanlar ardından gelen yenilgi ile tarihi bir acı yaşadılar. ve bu nedenle güvenlik konularında proaktif adımlar atmakta isteksizler.

NORD STREAM 2 

İkincisi ve asıl önemli olan ise Nord Stream 2 doğal gaz boru hattı projesi. Almanya, yenilenebilir ve alternatif enerjiye doğru ilerledikçe doğal gaza giderek daha fazla bağımlı hale geliyor. Son olarak üç nükleer santralini kapatmayı planladığını açıkladı ve 2030 yılına kadar kömürü tamamen bitirmeyi planlıyorlar. Bu onları Rusya’ya ve Nord Stream 2 boru hattına bağımlı hale getiriyor.

Ancak birçok Avrupalı ​​ve hatta Alman muhalefet milletvekilleri, hükümetin tavrının büyük bir hata olduğunu düşünüyor. Kıdemli muhafazakar milletvekili Norbert Röttgen, Almanya’nın Batı’nın birliği için çok önemli olduğunu ve Putin’in amacının Avrupalıları bölmek olduğunu belirtti.

 

Kaynak: M5

Amerikan basını sorguladı: Almanya neden Ukrayna'yı yüz üstü bıraktı? ile ilgili etiketler Almanya Ukrayna yardım neden kask yüz üstü
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.