"Amerikan ambargosunu tanımak zorunda değiliz... Yarın aynı şeyi Türkiye'ye de yapabilirler!" / VİDEO

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Facebook, Twitter ve Instagram'dan yapılan canlı yayında izleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

İbrahim Karagül, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sunumuyla Sosyal Yorum yayınında önemli medya eleştirileri yaptı.

Karagül şu ifadeleri kullandı;

ABD'DEKİ RIZA SARRAF DAVASI

İdeolojik ve siyasi bir meseledir, Türkiye'yi rehin alma meselesidir ama burada bir para meselesi var. "Parayı biz alacağız" diyorlar, yani "İran'ın paralarına el koyacağız" diyorlar.

Türkiye, Hindistan... Bir trafik dönüyor, Türkiye ambargoyu tanımadığı için, çünkü bir ülkenin kişisel ambargosu, BM kararı değil, biz tanımak zorunda değiliz.

Amerika'nın yarın herhangi bir ülkeye Lübnan'a, Beyrut'a ambargo uygular... Bize ne, BM kararı varsa uyarız yoksa ilgilendirmez!

Amerika yarın aynı şeyi Türkiye'ye de yapabilir, yani dünyayı ilgilendirmez.

Artık ülkeleri ambargo ile dize getirme devri BM ile bile olsa kalktı. O dönem kapandı. Şimdi şantajla yapıyorla o işleri...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

''Erdoğan adına tehditlerde bulunuyorlar. Medyada ve farklı yerlerde. İş dünyasındaki insanları tehdit ediyorlar. 'Külliye'den arıyorum' yaygınlaştı. İnsanlar inanmıyor ve küsüp geri çekiliyor. İnsanlar uzak duruyor. Piyasa oluştu, bu piyasa çok tehlikeli. Türkiye'nin mücadelesine zarar verir. Beni de arayıp tehdit edebiliyorlar, tamamen kişisel hesap üzerinden. Cumhurbaşkanı'nın omuzundan sana ateş ediyorlar. İnsanlara açıkça şantaj yapıyorlar.''

MEDYADA KORKUNÇ SIĞLAŞMA VAR

''Medyada korkunç bir sığlaşma var. Biz medya anlamında artı değerler üretmemiz gereken dönemdeyiz. Ama kimsenin üretme diye derdi kalmadı. Genel bir hastalıktan bahsediyorum. Türkiye'de siyaset yol çiziyor, medya ise siyasete köstek oluyor. Medyanın üretmesi lazım.''

MEDYADA ÇETELER OLUŞMUŞ

''15 Temmuz'da Mustafa Cambaz gibiler şehit olur. Şehit olduktan sonra kimlik verildi, onun şöhret hesabı yoktu. Bazıları bulandırıyor ortamı. Medyada çeteler oluşmuş, kişiselleşiyor her şey. Kimse dertle ilgilenmiyor. Bu toplumsal bir çöküntüdür, bu bir faciadır. Tutkalın yeniden güçlendirilmesi lazım."

"Amerikan ambargosunu tanımak zorunda değiliz... Yarın aynı şeyi Türkiye'ye de yapabilirler!" / VİDEO ile ilgili etiketler İbrahim Karagül eleştiri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.