ABD'de Mercedes ve Volvo Otomobil fabrikalarını kısa süreliğine kapattı

Amerika Birleşik Devleti'nin Güney Kıyıları'nda yaşanan kasırga afeti, otomobil üretimini etkiledi. Fırtanın bulunduğu bölge Güney Karolina'da üretim fabrikası bulunan Mercedes ve Volvo fabrikalarını kısa süreliğine kapatma kararı aldı. İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devleti'nin Güney Kıyıları'nda yaşanan kasırga afeti, otomobil üretimini etkiledi.Automotive News Europe'ın haberine göre, Volvo ve Mercedes-Benz'in ülkedeki fabrikalarında üretime ara verildi.

ABD'de Mercedes ve Volvo Otomobil fabrikalarını kısa süreliğine kapattı

Yapılan açıklamaya göre, Volvo'nun S60 modelini ürettiği ve bin 500 kişinin çalıştığı Güney Karolina fabrikasında Cuma gününe kadar üretime ara verildi.

Üretimi erteleme kararının markanın yeni modelleri EX90 ve Polestar 3'ün üretim planını etkilemeyeceği kaydedildi.

Mercedes-Benz de, Güney Karolina Ladson fabrikasında üretime ara verme karar alırken, şirketin sözcüsü Andrea Berg, "Ian kasırgasının potansiyel etkilerinden çalışanlarımızı korumak için fabrikamız Cuma günü kapalı kalacak" açıklamasında bulundu.

Alman şirketin Güney Karolina fabrikasında bin 600 kişi çalışıyor ve fabrikada Sprinter ile Metris modelleri üretiliyor.

Kasırganın etkili olduğu Güney Karolina'da BMW'nin de fabrikası bulunuyor. Fakat, Alman marka Spartanburg'daki tesisinin kasırganın etkili olduğu alan içerisinde bulunmadığını belirterek, üretime ara vermeyeceğini açıkladı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Ian tropikal fırtınasının Atlas Okyanusu üzerinden Güney Karolina'yı vuracağını ve hayati tehlike yaratabileceğini duyurmuştu.

Önceki gün, kasırganın etkili olduğu Charleston bölgesinde deniz seviyesi 2 metre kadar yükseldi.

Güney Karolina haricinde Florida'da da etkili olan Ian kasırgasının, sadece Florida'da 100 milyar dolarlık zarar yaratabileceği belirtiyor.

 
 
ABD'de Mercedes ve Volvo Otomobil fabrikalarını kısa süreliğine kapattı ile ilgili etiketler ABD Otomobil Mercedes Volvo Amerika kasırga güney karolina otomobil üretimi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.