Amerika sandık başına gidiyor

Amerika Başkanlık seçimlerinde oy verme işlemleri Amerika doğu saatiyle 06.00'da başlayacak, sandıklar 19.00'da kapanmaya başlayacak. 'Posta yoluyla oy kullanma' yönteminin, Covid-19 nedeniyle seçmenlerin yüzde 70'ini kapsayacak şekilde genişletilmesi, seçim sonuçlarının şekillenmesinde önemli rol oynayacak. Bazı kritik eyaletlerde postayla gelen oyların 3 Kasım'dan sonra da sayılacak olması, bu eyaletlerdeki seçim sonuçlarının gecikmesi anlamına gelebilir.

ABD halkı bugün Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden'ın yarıştığı ve ülkenin son dönemdeki "en kritik" seçimi olarak nitelendirilen 59. başkanlık seçimi için sandık başına gidiyor. ABD'de yeni tip corona virüs (Covid-19) ve postayla oy kullanma tartışmalarının gölgesinde uzun süredir merakla beklenen seçim için doğu saatiyle 06.00'da seçmenler sandık başına gitmeye başlayacak.

Amerikan halkı, ABD'nin yeni başkanının yanı sıra, Kongre'nin iki kanadı olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile 100 üyeli Senato'daki 35 sandalye için de oy kullanacak.

Üç farklı saat dilimi olan ülkede, oy verme işlemlerinin başlaması ve bitişi eyaletlere göre değişecek.

Doğu yakasındaki saat dilimi esas alındığında oy verme işlemi, New York ve Virginia'da saat 06.00'da (TSİ 14.00), en kritik eyaletler olan Florida ve Pennsylvania ile başkent Washington DC'de saat 07.00'de (TSİ 15.00) başlayacak.

Sandıklar, Virginia ve Florida'da 19.00'da (TSİ Çarşamba 03.00), Washington DC ve Pennsylvania'da 20.00'da (TSİ Çarşamba 04.00), New York'ta ise 21.00'da (TSİ 05.00) kapanacak.

Amerika sandık başına gidiyor ile ilgili etiketler Amerika seçim 2020 ABD Başkanlık seçimi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.