Amerika için savaştı, YPG mezarlığına gömüldü...

Suriye’de terör örgütü YPG saflarında savaşırken öldürülen ‘kırmızı fularlı kız’ için Kobani’de cenaze töreni düzenlendi

Suriye’nin Rakka kentinde ABD destekli YPG teröristleriyle birlikte, bir başka terör örgütü DAEŞ’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Ayşe Deniz Karacagil toprağa verildi.

Karacagil, Antalya’da Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle ‘örgüt üyeliği’nden 98 yıla kadar hapsi istendikten sonra PKK’ya katılarak ‘Destan Yörük’ kod adını almıştı.

Daha sonra Suriye’ye geçen Karacagil, ABD'nin desteklediği YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı Enternasyonal Özgürlük Taburu’nda DAEŞ’e karşı savaşırken 29 Mayıs’ta hayatını kaybetmişti.

erkergreg

KOBANİ’DE GÖMÜLDÜ

Karacagil, Suriye’nin Kobani kentinde düzenlenen cenaze töreninde toprağa verildi.

Cenazeye Karacagil’in iki gün önce Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçen annesi Nuray Erçağan ve babası Ömer Faruk Karacagil de katıldı.

Karacagil, YPG’lilerin mezarlığına gömüldü.

Amerika için savaştı, YPG mezarlığına gömüldü... ile ilgili etiketler kırmızı fular
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.