Amenerrasulü dua oku! Amenerrasulü Türkçe okunuşu ve anlamı nedir? Hangi ayetlerdir?

Amenerrasulü dua oku! Kur'an-Kerim'de yer alan Bakara suresinin son iki aueti olan Amenerrasulü duası vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mübarek Cuma gecesi ibadetlerine yoğunlaşan müslümanlar Peygamberimize Miraç gecesi vahyedilen Amenerrasulü duası ve ayetlerini merak ediyor. Yatsı namazlarının ardından okunur. Bu kutlu sözlerin anlamını ve okunuşunu merak edenler haberimizi ziyaret edebilirler...

Amenerrasulü dua oku! En uzun süre olan Bakara Sure'sinin son iki ayeti olan Amenerrasulü dua ve ayeti müminler tarafından araştırılıyor. Yatsı namazlarından sonra okunan bu kutlu sözler, amenerrasulü Türkçe okunuşu ve anlamı haberimizde...


AMENERRASULÜ DUA OKU!

Amene-rrasûlu bimâ unzile ileyhi min rabbihi velmu/minûn(e)(c) kullun âmene bi(A)llâhi ve melâ-iketihi ve kutubihi ve rusulihi lâ nuferriku beyne ehadin min rusulih(i)(c) ve kâlû semi'nâ ve ata'nâ(s) ġufrâneke rabbenâ ve-ileyke-lmasîr(u) (Bakara-285)

Lâ yükellifu(A)llâhu nefsen illâ vus'ahâ(c) lehâ mâ kesebet ve'aleyhâ me-ktesebet(k) rabbenâ lâ tu-âḣiżnâ in nesînâ ev aḣta/nâ(c) rabbenâ velâ tahmil 'aleynâ isran kemâ hameltehu 'ale-lleżîne min kablinâ(c) rabbenâ velâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(i)(s) va'fu 'annâ vaġfir lenâ verhamnâ(c) ente mevlânâ fensurnâ 'ale-lkavmi-lkâfirîn(e) (Bakara-286)

Amenerrasulü Türkçe Anlamı

" Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü'minler de (iman ettiler). Her biri; Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: "Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz." Şöyle de dediler: "İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır."(Bakara-285)

Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): "Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et." (Bakara-286)

Amenerrasulü dua oku! Amenerrasulü Türkçe okunuşu ve anlamı nedir? Hangi ayetlerdir? ile ilgili etiketler dua amenerrasulü dua oku amenerrasulü ayetleri türkçe anlamı amenerrasulü arapça okunuşu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.