Ambulansa taşlı saldırı: Hasta kendisini son anda kurtardı

28 yaşındaki zihinsel engelli R.B. daha önce yaklaşık 60 kez ambulansları taşlayıp zarar verdiği gerekçesiyle savcılık talimatıyla Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmişti. Ancak şahıs, taburcu olduğu gün geldiği kentte, içinde hasta olan ambulansa taşlı saldırı gerçekleştirdi.

Akıllara durgunluk veren olay, öğleden sonra Sur ilçesinde Dağkapı semtinde meydana geldi.  Ambulans, vakadan dönerken ve içinde hasta varken taşlı saldırıya uğradı. Ambulanstaki hasta, refleks olarak gösterdiği hamleyle son anda büyük bir yaralanmadan kurtuldu.

Hasta, ilk olarak sol arka cama isabet eden ve içeri giren taşı görünce hızla kendini yana attı. Hastanın şans eseri yara almadan kurtulduğu olay sonrası ambulans şoförü bölgeden uzaklaştı. Hasta, tedavi için hastaneye bırakılırken ekip, polis merkezine gidip şikayette bulundu.

421936c2e334081fd09b56aabd297c5d

DAHA ÖNCE 60 KEZ AMBULANSLARA TAŞLI SALDIRIDA BULUNMUŞ

Yapılan incelemede saldırıyı, daha önce de yaklaşık 60 kez ambulanslara taşlı saldırıda bulunan ve 4 Ağustos’ta savcılık talimatıyla Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen zihinsel engelli R.B.'nin gerçekleştirdiği belirlendi. Hastaneden bugün taburcu olduğu anlaşılan R.B.’nin yakalanması için polis çalışma başlattı.

cee01c9a00ff687d6d3f5a6c9a7a526b

2 GÜN ÖNCE DE 2 AMBULANS SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Kentte 2 gün önce de yolda yattığı görülen S.D. (18), ihbar üzerine kendisi için gelen sağlık ekibine ve ambulansa kaldırım taşıyla saldırmış, sağlık görevlisinin kaburgası ile ambulansın camları kırılmıştı. Polisin yakalanması için çalışma başlattığı S.D.'nin, kaçtıktan sonra Sur ilçesinde de başka ambulansa saldırdığı belirlendi. Polis ekiplerinin S.D.’nin yakalanması için de başlattığı çalışma sürüyor. 

Ambulansa taşlı saldırı: Hasta kendisini son anda kurtardı ile ilgili etiketler Elazığ ambulans Saldırı taş hasta
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.