Ambulans uçak 2.5 aylık Gözel bebek için kalktı

Hidrosefali hastası Gözel bebek, ambulans uçakla Kars Harakani Devlet Hastanesi’nden Eskişehir’e nakledildi. 60 santimetre boyundaki Gözel bebek, Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı.

Kars’ta 10 hafta önce doğan ve hidrosefali tanısı konulan 5 kilogramlık Gözel bebek, tedavi için Eskişehir’e getirildi.

Ambulans uçak 2.5 aylık Gözel bebek için kalktı

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nden kuvözle bindirildiği ambulans uçakla Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’na getirilen Gözel bebeği 112 Acil Servis ekipleri karşıladı.

Ambulans ile Eskişehir Şehir Hastanesine getirilen 60 santimetre boyundaki Gözel bebek, Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı.

HİDROSEFALİ NEDİR?

Hidrosefali, su ve baş kelimelerinin birleşiminden oluşan bir tanımlamadır. Beyinde aşırı su birikmesi olarak bilinmektedir. Burada belirtilen su "beyin-omurilik sıvısı"dır. Beynin bazı odacıklarında bulunan bu sıvının miktarının artması kafa içindeki basıncın yükselmesine ve beynin zarar görmesine neden olur. Hidrosefali her yaşta görülebilir ancak sıklıkla çocuklarda ve 60 yaş üzerinde olur. Yaklaşık 500 çocuktan birinde hidrosefaliye rastlanmaktadır. Bu hastaların çoğunda tanı doğumda, doğum öncesinde veya erken bebeklikte konulmaktadır. Nadir olmakla birlikte genetik bozukluklara veya gelişimsel bozukluklara bağlı olabilir. Sık rastlanan nedenleri; beyin içi kanamaları, kafa travmaları, beyin tümörleri, erken doğuma bağlı kanamalar ve menenjittir.

Ambulans uçak 2.5 aylık Gözel bebek için kalktı ile ilgili etiketler Gözel bebek ambulans uçak hidrosefali

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.