Ambulans Şoförü nasıl olunur? Lise mezunları için Ambulans şoförü olma şartları nedir?

Son dönemin en çok dikkat çeken mesleklerinden olan Ambulans şoförlüğü geliyor. Asgari lise mezunu olmanız gereken Ambulans şoförlüğü için belli şartları ve koşulları yerine getirmeniz gerekiyor. Peki ambulans şoförü nasıl olunur? Ambulans şoförü olma şartları nelerdir?

Devlet hastanelerinin yanısıra özel sağlık kuruluşlarında da geçerli olan ambulans şoförlüğü maaşları ve çalışma şartları da ilgilisini mutlu eden bir meslek haline geldi. Çalıştığı kuruma bağlı olarak değişen şartları ile ambulans şoförü nasıl olunur? Ambulans şoförü olma şartları nedir?

Ambulans şoförü olabilmeniz için en başta kabul etmeniz gereken konu esnek bir çalışma anlayışıdır. Zira 7/24 çalışma esasına dayalı ambulan şoförlüğü özveri ve fedakarlık isteyen, aynı zamanda dikkatin en yoğun olması gereken mesleklerden biridir.

Soğukkanlı kişilerin becerebileceği bir meslek olan ambulans şoförülüğü için psikolojik açıdan da güçlü olmanız gerekir.

Diğer yandan ambulans şoförü olma şartları da yasal olarak belirlenmiştir.

- En az lise mezunu olmak gerekir.

- Acil tıp teknisyenliği bölümünden mezun olanlar önceliklidir.

- Farklı bölümlerden ön lisans ve lisans mezunları da başvurabilir.

- B sınıfı ehliyet gerekir.

- Kişinin ilk yardım sertifikası sahibi olması gerekir.

- Sağlık Bakanlığı kapsamında psikolojik analiz testlerinden geçilmesi gerekir.

- İleri sürüş teknikleri hakkında eğitim almış kişiler ambulans şoförü olabilir.

- Hem teorik hem de pratik olarak yapılacak sınav ile ölçüm yapılmalıdır.

Yukarıda verilen koşulları gerçekleştiren ve sınavları geçen kişiler ambulans şoförü olma hakkını elde eder.

İSTANBUL'UN TEK KADIN AMBULANS ŞOFÖRÜ - Son Dakika Haberleri

AMBULANS ŞOFÖRÜ MAAŞLARI NE KADAR?

Çalıştığı kuruma bağlı olarak değişkenlik gösteren ambulans şoförlüğü maaşları devlet ya da özel sektöre göre de değişiyor. Bu doğrultuda ambulans şoförü maaşları genel olarak 4250 TL'den başlıyor.

Ancak devlet hastanelerinde durum değişebilmektedir. Devlet hastanesinde çalışan bir ambulans şoförü en az 3250 TL ile işe başlamaktadır.

Ambulans Şoförü nasıl olunur? Lise mezunları için Ambulans şoförü olma şartları nedir? ile ilgili etiketler ambulans ambulans şoförü nasıl olunur ambulans şoförü olma şartları ambulans şoförü maaşları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.