Amazon skandal iddiaları doğruladı

ABD'li e-ticaret devi Amazon, bir süredir gündemde olan çalışanlarının 'idrarlarını pet şişeye yapmak zorunda kaldığı' yönündeki skandal iddialara son noktayı koydu. Daha önce keskin bir dille iddiaları reddeden Amazon bu kez doğruladı.

Alışveriş devi Amazon hakkında uzun bir süredir gündemde olan 'işçilere verilen idrar şişeleri' olayıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Amazon'a yönlendirilen iddialar arasında işçilere tuvalet molası verilmediği bu sebeple idrarlarını şişelere yapmaları gerektiği söyleniyordu.

''SÜRÜCÜLER UMUMİ TUVALET BULMAKTA ZORLANIYOR''

Çalışanlarının pet şişeye idrarlarını yapmak zorunda kaldığı yönündeki iddialarla gündemde olan Amazon, sürücülerin özellikle salgın döneminde umumi tuvalet bulmakta 'güçlük çektiklerini' belirtti.

 Amazon skandal iddiaları doğruladı

Konu hakkında açıklama yapan Amazon, konuyu tekrar alevlendiren Twitter’da siyasetçi Mark Pocan’a sert çıkışmıştı. Bunun ardından konu hakkında çalışmalara başlayan Pocan, Amazon'un olayı kabul etmesini sağlamış oldu.

İDDİALARI DAHA ÖNCE KESKİN BİR DİLLE REDDETMİŞLERDİ

Daha önce e-posta yazışmaları ve bazı raporlar ile gündeme gelen skandal, Amazon'un reddetmesiyle gündemdeydi. İlerleyen süreçte Amazon konuyu doğruladı ve özür diledi. Çalışanların idrarlarını şişelere yaptığını doğrulayan Amazon, haberlerini paylaştığı internet sitesinde bir özür metni yayımladı. Amazon, Twitter üzerinden yapılan paylaşımların yanlış olduğunu kabul etti.

Yapılan paylaşımda yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını ve Pocan'a bir özür borçlu olduklarını kabul eden şirket, sözlerine; Küçük sorunlara odaklanmak yerine merkezdeki sorunlara odaklandıklarını, bu birimlerde düzinelerce tuvalet olduğunu ve çalışanların istedikleri zaman tuvalete gitmekte özgür olduklarını ekledi.

AMAZON ÇALIŞANLARININ MOLALARI MAAŞLARINDAN KESİLİYOR

Amazon işçileri yoğun mesai sebebiyle molaları aldıkları maaşlardan kesiliyor. Bu sebeple çoğu işçi molaya çıkmak yerine bu tuvaletlerini yapmak için bu yolu tercih ediyor.

Amazon skandal iddiaları doğruladı ile ilgili etiketler Amazon e-ticaret idrar şişesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.