Amasra'yı karıştıran olay! CHP'li Başkanın eğlencesi emniyet amirinin başını yaktı...

Bartın'ın Amasra ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Recai Çakır'ın adının karıştığı bir skandal yaşandı. CHP'li Başkan, ramazan ayında ve koranavirüs tedbirleri nedeni ile tüm lokanta, restoran ve kafeler kapalı olmasına rağmen arkadaşları ile bir araya gelip alkollü eğlence yapınca ilçe sakinlerinden tepki yağdı. Yatsı vakti yaşanan eğlence üzerine bölgeye gelen polislerin Başkan Çakır ve arkadaşlarına ceza uygulamadığı iddiası üzerine emniyet amiri merkeze alınırken, polislere inceleme başladı.

Bartın'a bağlı Amasra ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Recai Çakır'ın, alkollü eğlencesi hem kendisinin, hem de ilçedeki emniyet personelinin başına iş açtı. 

Amasra'nın, denizi tepeden gören ve "Ağlayan Ağaç" mevkisi olarak bilinen yerde, iftardan sonra buluşan Başkan Çakır ve arkadaşlarının yüksek sesli müzik dinlemeleri ve ramazan ayında alkol alemi yaptıkları yönündeki iddialar ilçe halkını isyan ettirdi.

Amasra'yı karıştıran olay! CHP'li Başkanın eğlencesi emniyet amirinin başını yaktı...

Üst üste emniyete gelen şikayetler üzerine, "Ağlayan Ağaç" mevkisine giden Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alkol kullandıkları ve koranavirüs tedbirlerine muhalefet ettikleri belirlenen Başkan Recai Çakır'ın da aralarında bulunduğu gurubu 3 kez ikaz ettikten sonra olay yerinden başkaca bir işlem yapmadan ayrıldığı ileri sürüldü. 

GÖREVİ İHMAL SORUŞTURMASI BAŞLATILDI.

Aralarında CHP'li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın da bulunduğu, kişilere polisin 3 kez gittiği halde cezai işlem uygulamaması tartışma konusu oldu. Bartın Valiliğinin konu ile ilgili soruşturma başlattığı, görevini ihmal ettiği ileri sürülen Amasra İlçe Emyet Müdürü ile 2 polis memuru hakkında " Görevini ihmal" nedeni ile soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Batı Karadeniz'in gözde turizm beldesi olan Amasra'da ramazan ayında yaşanan içkili eğlence Bartın'da gazetecilik yapan Ahmet Oktay'ın " Son Dakika" haberi ile ortaya çıktı.

Amasra'yı karıştıran olay! CHP'li Başkanın eğlencesi emniyet amirinin başını yaktı... - Resim : 2

Belediye Başkanı Recai Çakır ise bu haber üzerine sosyal medya hesabından "mahkemede hesaplaşacagız" diyerek gazeteci Ahmet Oktay'a tapki gösterdi. 

Amasra'yı karıştıran olay! CHP'li Başkanın eğlencesi emniyet amirinin başını yaktı... - Resim : 3

İHMAL Mİ VAR?

Son dakika haberinde Başkan Çakır ve yanındakilere cezai işlem uygulandığı belirtilse de sonradan gelen bilgiler bunun tam tersi olduğuna ilişkindi. İddialara göre, Amasra İlçe Emniyet Amirliği’ne bağlı polis ekipleri, alkol alan bazı kişiler olduğu yönündeki ihbar üzerine olay yerine gitti, ancak zabıt tutmadığı gibi Başkan Çakır'ın da aralarında olduğu belirtilen kişilere hiçbir cezai işlem uygulamadı. 

Amasra'yı karıştıran olay! CHP'li Başkanın eğlencesi emniyet amirinin başını yaktı... - Resim : 4

VALİLİK, AMASRA’DAKİ OLAYLAR ÜZERİNE MÜFETTİŞ İSTEDİ

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın da adının karıştığı olayın ardından, polisin ihmali olduğu yönündeki iddiaların yayılması üzerine devreye Bartın Valiliği girdi. Valilik, CHP'li Belediye Başkanı Çakır’ın isminin karıştığı olayda işlem yapmadığı ve zabıt tutmadığı iddia edilen iki polis memuru hakkında işlem başlatılırken, Amasra İlçe Emniyet Amiri Tuncer Topal'ı da merkeze çekti. Valilik ayrıca olayın araştırılması için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etti.

Amasra'yı karıştıran olay! CHP'li Başkanın eğlencesi emniyet amirinin başını yaktı... - Resim : 5

AMASRA BELEDİYE BAŞKANI YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bu gelişmeler üzerine Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır yazılı bir açıklama ile kendisini savundu. Çakır, iddiaların yalan olduğunu ileri sürdü. İşte o açıklama:

"Çeşmi Cihan Amasra Kovid 19 sürecini Amasra mülki idaresi, Belediyesi, Emniyetini ve halkı ile birlikte tüm Amasra paydaşları olarak başarı ile yürütmektedir.

İşte tam da böyle bir ortamda düzmece haberlere Belediye başkanının ismini de karıştırılarak Amasra üzerinde olumsuz algı yaratmaya çalışılmaktadır.

Bir İnternet sitesinde şu yazı yayınlanmıştır.  ”Edinilen bilgilere göre; Amasra’da sahil kenarında bulunan bir restoranda yatsı ezanı okunurken Ahmet Kaya şarkısı açarak alkol aldıkları iddia edilen Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve beraberindeki 3 kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında ceza kesildi.”

Bu yazı ile yapılmak istenen; Belediye başkanını ve Amasra’yı itibarsızlaştırmaktır.

Amasra’da “Sahil kenarında bulunan yerlerde kurallara uyulmadığı”, “Ezana saygı gösterilmediği”, “Ahmet Kaya şarkısı açarak “bölücülük” yapıldığı”,  “içki içildiği” imaları yapılmıştır.

Anılan işletme restoran olmadığı gibi Kovid 19 kapsamında faaliyeti durdurulan işletmelerden değildir.

Bu algı operasyonlarına ne biz nede Amasra halkı itibar etmeyecektir.

Geçtiğimiz zor günlerde Amasra Belediyesi olarak  Vefa Sosyal Destek Grubu içinde Zabıtamız aracılığıyla özveri ile çalışıyoruz . 3 ay boyunca tüm konutlarda %50 su indirimi sağlıyoruz. İlk günlerden itibaren camilerimizden başlayarak kamu kurumları, kamusal alanlar, eczane, devlet hastanesi, sağlık ocakları, toplu ulaşım araçları vs dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Belediye Kanununun Belediye Başkanlarına verdiği bağış kabul etme yetkisi ile bağış hesabımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Evde kal çağrısı yaptığımız hemşerilerimize erzak, maske desteği için paylaştığımız bağış hesabımıza siyasi insiyatifle bloke konuldu. İMECE adını verdiğimiz yöntemle yardımseverlerin aldığı kolileri muhtarlarımızla birlikte belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine ve talepte bulunan hemşerilerimize ulaştırıyoruz. İddia ediyoruz ki ilçemizde insanlar yatağa aç girmiyor. Büyük özveri ile yapılan tüm bu çalışmalar ve hemşerilerimizin bilinçli, duyarlı tavrı sonucunda çok şükür ki bu güne kadar ilçemiz merkezinde teyit edilmiş hiç bir pozitif vaka yaşanmamıştır. 21 Mart ile başlayan desteğimizi bayram öncesi de devam ettiriyoruz.

İnsanlık olarak zorlu bir mücadele verdiğimiz bu günlerde atanmışı, seçilmişi ile elbirliğiyle çalışırken bir itibarsızlaştırma operasyonu ile karşı karşıyayız. Mübarek Ramazan ayında hemşerilerimizin dini ve milli duygularını istismar etme çabaları sonuç vermeyecektir. Bu süreçte başarı gösteren Amasra mülki idaresini, Belediyesini ve emniyetini tebrik etmek yerine siyasi veya şahsi hesaplarla huzursuz etmek doğru değildir. Bu girişim Ülkemizin içinde bulunduğu sağlık ve ekonomi sorunlarıyla uğraşmak gerekirken, algı operasyonu yapmanın bir örneğidir ve içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte kimsenin yararına olmadığına aşikardır.

Bu süreçte bu gündemle meşgul olmamıza kimler neden olmakta ve menfaat sağlayacağına inanmaktadır?  Menfaatlerinin ne olduğunu bilmesek te Amasralı hemşerilerimiz olmadığını biliyoruz.

Önceliğimiz hizmet, sağlık, çevre ve ekmek ile uğraşmaktır. Bu günden sonra da basın veya sosyal medya yoluyla asıl işimizden alıkoymak için haber yapan, yorum yazan üç beş kişiyle muhatap olamayacağımızı ifade ediyorum. Asılsız haberle ilgili hemşerilerimizden, basından, kitle örgütlerinden arayarak desteğini ifade eden dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Ben de kişisel haklarıma saldırı içeren haberler ve kişilerle ilgili hukuki süreçleri işleteceğim.

Her zaman bana duydukları güvene layık olmak için çalıştığım hemşerilerime, basına ve kamuoyuna saygılarımla..."

Amasra'yı karıştıran olay! CHP'li Başkanın eğlencesi emniyet amirinin başını yaktı... ile ilgili etiketler Amasra alkol İçişleri Bakanlığı gazeteci CHP Recai Çakır emniyet amiri bartın valiliği eğlence kovid-19 müfettiş başkan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.