Amasra'daki maden kazası sonrası soruşturma sürüyor: Deliller 15 torbada geldi

Amasra'da 41 işçinin hayatını kaybettiği meden kazasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında toplanan deliller 15 torba içinde adliyeye getirildi. Bölgede maden, elektrik, jeoloji, jeofizik, makine mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik bilirkişi heyeti çalışma yürütüyor.

Amasra'da patlama yaşanan maden ocağında toplanan deliller adliyeye getirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında toplanan deliller, Amasra Adliyesi'ne 15 torba ile getirildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6 savcının görevlendirildiği soruşturma çerçevesinde, maden ocağı sahasındaki çalışma ve incelemeler devam ediyor.

Bölgede maden, elektrik, jeoloji, jeofizik, makine mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik bilirkişi heyeti çalışma yürütüyor.

Amasra'daki maden kazası sonrası soruşturma sürüyor: Deliller 15 torbada geldi

Soruşturmaya etki edecek nitelikte delillere ulaşılması amacıyla maden işletmesinde polis tarafından el konulan madenci baret feneri, çeşitli cihaz ve belgeler, ekiplerce 15 delil torbasıyla Amasra Adliyesi'ne getirildi.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi hayatını kaybetmişti.

Amasra'daki maden kazası sonrası soruşturma sürüyor: Deliller 15 torbada geldi - Resim : 2

Patlamanın meydana geldiği maden kapatılırken Meclis'teki tüm siyasi partiler faciaya ilişkin bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etmiş ve kabul edilen talep doğrultusunda da 3 ay sürmesi beklenen çalışma başlamıştı.

Bu kapsamda Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in ifade ettiği 'kara kutu' da mercek altına alınmıştı.

Bu gaz ölçüm kayıtlarının, varsa telsiz kayıtları, telefon konuşmaları ve madenci takip sisteminin verilerinin tek tek inceleneceği anlamına geliyor.

Amasra'daki maden kazası sonrası soruşturma sürüyor: Deliller 15 torbada geldi - Resim : 3

Amasra'daki maden kazası sonrası soruşturma sürüyor: Deliller 15 torbada geldi ile ilgili etiketler Amasra Maden kazası soruşturma
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.