Amasra 1 kuyusunda bulunan doğalgazın parasal değeri nedir? Kaç dolar ediyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta bulunan Filyos Limanı'ndan yaptığı açıklama ile Sakarya gaz sahasında bulunan Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküğ doğalgaz keşfedildiğini söyledi. Ancak vatandaşlar bu doğalgaz keşfinin parasal değerini merak ediyor.

Türkiye'nin enerjideki atılımları devam ediyor. Karadeniz'de yapılan doğalgaz keşiflerine bugün bir yenisi daha eklendi. Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'tan duyurdu.

Aynı zamanda Filyos Limanı'nın açılışını da yapan Erdoğan, Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan Amasra 1 kuyusund 135 milyar metreküp doğalgaz keşfinin yapıldığını açıkladı. Peki milyarlarca metreküp doğalgazın parasal karşılığı nedir?

Geçtiğimiz yıl Karadeniz’de 405 milyar metreküp doğal gaz bulunmuştu. Doğal gazın bulunduğu dönemdeki parasal karşılığı 85 milyar dolara tekabül ediyordu. Amasra-1’de bulunan doğal gaz ise 135 milyar metreküp olarak tespit edildi. Yeni keşfin parasal karşılığı ise yaklaşık 25-28 milyar dolar civarında bulunuyor.

2023’TE SİSTEME VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞILIYOR

Karadeniz’de bulunan doğal gazın karaya iletimi için çalışmalar başladı. 2023 yılında bulunan rezervlerin karaya iletilmesi ve doğal gaz sistemine bağlanması bekleniyor.

Amasra 1 kuyusunda bulunan doğalgazın parasal değeri nedir? Kaç dolar ediyor? ile ilgili etiketler doğal gaz amasra 1 135 milyar metreküp doğalgaz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.