Amanoslardaki orman yangını kontrol alınmaya çalışılıyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Amanos Dağlarındaki Çat köyü, Ufacık Yaylası ile Osmaniye’nin Küllü köyü sınırları yakınlarında başlayan orman yangını devam ediyor. Ara verilen söndürme çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı.

11 Eylül 2020 Cuma günü sabahın erken saatlerinde sarp ve kayalık ormanlık alanda çıkan yangına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ekiplerinin havadan ve karadan yangını kontrol altına alma çalışması başlattı.

Havadan akşam ara verilen söndürme çalışmaları sabahın ilk saat ilk saatlerinden itibaren yeniden başladığı, karadan ise söndürme çalışmalarının gece boyunca devam ettiği belirtildi. Yaklaşık 5 hektarlık alanda etkili olduğu bildirilen orman yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi.

Arazinin sarp, kayalık ve derin vadiler arasında olması nedeniyle söndürme çalışmalarına çevre il ve ilçelerin orman müdürlüklerine ait çok sayıda arazöz ve yangın işçisi ile sürdürülüyor.

Söndürme çalışmalarına Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de itfaiye araçları ile söndürme çalışmalarına destek veriyor. (İHA)

Amanoslardaki orman yangını kontrol alınmaya çalışılıyor ile ilgili etiketler Hatay Yangın Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.