"Alzheimer 'unutmak' üzerine bir hastalık, en son yaşamayı unutur!"

İki hafta önce annesi Ayşe Gürgün Say'ı son yolculuğuna uğurlayan ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından annesinin doğum gününü duygusal bir mesaj yayınlayarak kutladı.

Geçtiğimiz haftalarda annesi Ayşe Gürgün Say'ı kaybeden dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından annesi ile çekilen bir fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafın altına duygusal bir yazı kalema alan ünlü piyanist, takipçilerini duygulandırdı.

İşte Fazıl Say'ın sosyal medya hesabından paylaştığı yazı:

 "9 Eylül; sevgili annemin doğum günü. 2 hafta önce vefat eden annem İzmir’lidir, üstelik bizler için çok anlamlı bir gurur günü, İzmir’in kurtuluş günü, yıllarca süren kurtuluş savaşının artık kazanıldığı gün...

2012’deki ilk demans krizinden itibaren, her ay en az bir kere annemin yaşadığı Bodrum’a gittim, doktorlar annemin bu hastalıkla bakımevinde değil evde kalmasını tavsiye etmişlerdi.

2 bakıcımız oldu hep, ayrıca Bodrum’a kış konserleri de koyuyordum, bazı gidişlerimde hem annemi ziyaret ediyor hem de artık şehirleşen Bodrum’da kış ortasında kültür merkezinde konser veriyordum.

 Yaz aylarında zaten her yıl D Marin Turgutreis Doğuş festivalinde bir projem ile yer almaktaydım.

ANNEMİN GELDİĞİ SON KONSERİM

2014, annemin Alzheimer hastalığının orta devresiydi, unutkanlıkları çoğalmaktaydı ama insanlarla hala sohbet edebilmekteydi.”Sait Faik” üzerine bir eser bestelemiştim, annemin geldiği son konserimdir,  d-marin 6000 kişilik, konserden 1 saat önce en ön sırada annem provayı izliyordu, işimiz bitince bu eserin başrollerindeki Demet Evgar ve Songül Öden’le  tanıştırmıştım. Annem onları çok sevdi ve sohbet esnasında ;”Biz küçük, 3 kişilik bir aileyiz,oğlum, torunum ve ben” dedi.

Bodrum’da tatlı bir rüzgarın estiği o akşam, Demet ve Songül’de etkilenmiş, hatta biraz da duygulanmışlardı.

 "OĞLUMUN KONSERİNİ BURADAN SEYREDECEĞİM”

Daha sonra biz kulise çekildik, bana anlatılana göre, annem o en ön koltukta oturmuş kalmış, görevliler ona asıl yerine geçmesini söylediklerinde de inat etmiş, “Ben burada oturacağım oğlumun konserini buradan seyredeceğim” demiş, kimse annemi kaldıramamış. Festivalin sahibi Ferit Şahenk konseri izlemeye gelince, durumu anlamış, annemi çok onurlandırmış ve elini öpmüş anlatılana göre, annemin bir türlü kalkmadığı kendi yeri yerine biraz daha arkalarda bir yere oturmuş.

"Alzheimer 'unutmak' üzerine bir hastalık, en son yaşamayı unutur!"

"ALZHEİMER “UNUTMAK” ÜZERİNE , ÇOK YORUCU BİR HASTALIKTIR"

Alzheimer “unutmak” üzerine , çok yorucu bir hastalıktır, günümüz insanında arttıkça artan, çözümü olmayan bir bela, önce okuma yazmayı unutur, anlamayı unutur, anlatmayı unutur, çevresini unutur, oğlu hariç tüm insanların kim olduğunu unutur, dertlerini de unutur, sonra sırasıyla yürümeyi, hareket etmeyi, yemek yemeyi, en son evrede nefes almayı unutur, daha da ötesinde yaşam hücreleri yaşamayı unutur.

"Alzheimer 'unutmak' üzerine bir hastalık, en son yaşamayı unutur!" ile ilgili etiketler Fazıl Say Doğum günü mesaj annesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.