Altuğ Verdi suikastında yeni detay!

Makamında şehit edilen Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi suikastı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. TRT Haber'in ulaştığı yeni bilgilere göre, Verdi'yi şehit eden FETÖ'cü katil zanlısının 1 buçuk yıl boyunca bu suikasta hazırlandığı belirtildi. Kullandığı bütün GSM hatları takibe alınan katil zanlısının, hainliğinin her anını planladığı öğrenildi.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden FETÖ'cü katil zanlısının 1,5 yıl boyunca suikasta hazırlandığı, her anı planladığı ortaya çıktı.

TRT Haber, o suikastla ilgili yeni detaylara ulaştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ortak çalışma yürüttü. Katil zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun kullandığı bütün GSM hatları takibe alındı.

İTİRAFLAR ÖRGÜT BAĞLANTILARINI ORTAYA KOYDU

13 binin üzerindeki görüşme tek tek incelendi. Sarıcaoğlu'nun cezaevinde bir hükümlüye yaptığı itiraflar da örgüt bağlantılarını ortaya koydu. Cezaevindeki itirafçı hükümlünün ifadesi şöyle:

"İşlediği cinayetin tayin nedeniyle değil, emniyet müdürünün darbe gecesi FETÖ üyelerine karşı zulüm ve işkence yapmasından kaynaklandığını söylüyordu. Terörist başını rüyasında gördüğünü ağlayarak anlatıyor, Rus büyükelçinin katili için de 'asil bir şehittir' diyordu."

"Altuğ Verdi’ye kin ve nefret dolu söylemleri devam ediyordu"

Zanlının eşi Semiha Sarıcaoğlu da itirafçı oldu. Suikast öncesi ve sonrasına ait önemli bilgiler verdi.

Semiha Sarıcaoğlu, "Eşim son 1,5 yıldır agresif tavırlar içine girdi. Cinayeti ilk duyduğumda inanmadım ama cezaevine ziyarete gittiğimde Altuğ Verdi’ye kin ve nefret dolu söylemleri devam ediyordu" dedi.

YARGILANMASI SÜRÜYOR

İtirafçı olan ağabeyi Mustafa Sarıcaoğlu da kardeşinin 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ’nün yaptığına inanmadığını anlattı.

"Emniyet müdürünün 15 Temmuz’dan sonra birçok FETÖ mensubuna eziyet ve işkence yaptığını, o nedenle iyi bir adam olmadığını söylerdi. Dosyayı ve görüntüleri inceledim. Bunun bir şuur kaybı, bir cinnet şeklinde olmadığını anladım."

Adli Tıp Kurumundaki incelemede akli dengesinin yerinde olduğu kararı verilen katil zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun yargılanması Rize Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor.

Altuğ Verdi suikastında yeni detay! ile ilgili etiketler FETÖ Rize Şehit emniyet müdürü Altuğ Verdi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.