Altınordu'dan Bundesliga'ya 2. transfer... 17 yaşındaki Burak İnce, Almanya yolcusu

Altınordu, 2016 yılında Freiburg'a gönderdiği milli stoper Çağlar Söyüncü'den sonra ikinci kez bir oyuncusunu Bundesliga'ya uğurluyor. Altınordu forması giyen 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Burak İnce'nin Bundesliga'da mücadele eden bir Alman kulübüyle 3+2 yıllığına resmen anlaştığı öğrenildi.

Futbolcu fabrikası Altınordu, 2016 yılında Freiburg'a gönderdiği Çağlar Söyüncü'den sonra 2. kez Bundesliga'ya futbolcu satıyor. TFF 1. Lig ekibinin altyapısından yetişen 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Burak İnce'nin bir Alman kulübüyle 3+2 yıllığına resmen anlaştığı öğrenildi.

DHA'nın haberine göre; iki kulüp arasında imzalar atılırken, sözleşmenin detayları gizlilik anlaşması gereği açıklanmıyor. Genç futbolcunun 18 yaşına girdikten sonra devre arasında İzmir ekibinden ayrılacak.

Altınordu'nun önemli bir bonservis bedelinin yanı sıra Burak'ın başka bir kulübe transferinden de pay alacağı bildirildi. Burak'ın hangi kulüple el sıkıştığı önümüzdeki süreçte açıklanacak. Böylelikle Altınordu, 1. Lig'den Bundesliga'ya 2 oyuncu gönderen ilk ve tek kulüp olma özelliğini taşıyacak.

Başkan Vekili Barış Orhunbilge, Ümit Milli Takım'da da görev alan 17 yaşındaki yetenekli oyuncu ile Arminia Bielefeld'in ilgilendiği açıklanmıştı. Burak İnce, geçen sezon 1. Lig'de 5 gol attı.

ENİS DESTAN’IN TRANSFERİ ERTELENDİ 

Salzburg ile görüşmek için takım kampından ayrılan Altınordu'nun genç yıldızı Enis Destan, Avusturya ekibiyle anlaşma sağlayamadı ve Altınordu'ya geri dönmüştü.

Salzburg'un 2.5 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 30 pay teklif etmesi üzerine Altınordu, Enis'e transfer görüşmeleri için izin verdi. Salzburg ile görüşmek için takım arkadaşlarıyla vedalaşan golcü futbolcu, kulüp ile anlaşma sağlayamayınca transferi ertelendi.

Süper Lig'de Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin de son anda gündemine aldığı ve transferi devre arasına ertelenen 19 yaşındaki futbolcuya Avrupa'dan birçok kulüp oyuncuya talip. Almanya, Avusturya, Hollanda ve Belçika'dan ciddi teklifler aldığı öğrenilen Enis Destan'ın devre arasına takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Geçen sezonu 12 gol 3 asist ile tamamlayan ve bu süreçte milli takım kadrosuna da davet edilen Destan, U21 Avrupa Futbol Şampiyonası İskoçya karşılaşmasında oyuna sonradan girerek fileleri havalandırdı.

Altınordu'dan Bundesliga'ya 2. transfer... 17 yaşındaki Burak İnce, Almanya yolcusu

Altınordu'dan Bundesliga'ya 2. transfer... 17 yaşındaki Burak İnce, Almanya yolcusu ile ilgili etiketler Altınordu Bundesliga Enis Destan Burak İnce
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.