Altının attığı adımı bilen İslam Memiş tahmininde ısrarcı! “Gram altın 1.450 lira olacak”

Altın fiyatları yeni rekora giderken, başarılı altın tahminleri ile yatırımcıların yakından takip ettiği isim olan İslam Memiş tahminini revize etti! Gram altının 1.450 liraya yükseleceğini söyleyen Memiş, tahminine bir “ama” bırakmayı ihmal etmedi.

Yeni yıl için geri sayım devam ederken, altın fiyatları yeni rekorlara yelken açmaya devam ediyor. 2022 yılına 775 liradan start veren ve uzun vadede kazandırmaya devam ederek önceki gün kendi rekorunu egale eden gram altın için “altın kahini” olarak bilinen İslam Memiş yine sahnedeydi!

Altında görülen yeni rekor sonrası tahminini yukarı yönlü güncelleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altının gramı 1.450 TL olacak” dedi. Memiş net bir rakam söylese de açıklamasının devamında “ama” diyerek önemli bir soru işareti bıraktı.

ALTIN NE ZAMAN 1.450 TL OLACAK?

Altının attığı adımı bilen İslam Memiş tahmininde ısrarcı! “Gram altın 1.450 lira olacak”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılına ilişkin altın beklentisini güncellerken tahminine ilişkin önemli detayları da yatırımcılar ile paylaşmayı ihmal etmedi. 2023 yılında altın fiyatlarının yukarı yönlü bir seyir izleyeceğini düşünen Memiş, “Yatırımcısının da bildiği gibi bu yılki gram altın beklentim 1.450 lira seviyesindeydi. Tabi ki teknik ve mantıken bu rakamları bekliyoruz.” dedi.

Tahmininde bir sapma beklemediğini belirten Memiş, zamanlama konusunda net açıklama yapmaktan kaçındı. Açıklamasının devamında sarf ettiği, “Ancak Merkez Bankalarının koordineli bir şekilde baskılama süreci ile birlikte teknik ve mantık olarak piyasada bir şey oluşmadı. Hatta dolar karşısındaki hiçbir enstrümanda teknik işlemedi.” diyerek tahmininin neden geciktiğini açıklamakla yetindi.

“DOLAR KARŞISINDAKİ HERŞEY CİDDİ BASKI ALTINDA KALDI”

Açıklamalarına devam eden Memiş, “Dolar karşısındaki her şey ciddi baskı altında kaldı ama bu gram altın fiyatında tekrar 1.450 lira rakamlarının görülmeyeceğini ifade etmiyor. Gecikmeli de olsa 2023 yılında 1.450 lira rakamını tekrar beklemeye devam edeceğim.” ifadeleri ile hedefinde ne kadar ısrarcı olduğu gösterdi.

Memiş, gram altınla birlikte ons cephesi hakkında da beklentilerini söyledi. Altının yeni yılda da kazandırmaya devam edeceğini belirten Memiş, “Ons altın yine 2023 yılında 2 bin dolar seviyesi üzerinde rakamları, 2 bin 200 dolar ve 2 bin 300 dolar seviyelerini görecek.” ifadeleri ile değerlendirmelerini paylaştı.

Altının attığı adımı bilen İslam Memiş tahmininde ısrarcı! “Gram altın 1.450 lira olacak” ile ilgili etiketler altın İslam Memiş Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.