Altındağ olaylarında gelişme: 99 şüpheliden 4'ü tutuklandı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Emirhan Yalçın'ın öldürülmesinin ardından yaşanan olaylara ilişkin gözaltına alınan 99 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Gözaltına alınan 27 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'ndeki parkta Suriyeli Y.A ve A.M.A., Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger ile tartışmış, çıkan kavgada Emirhan Yalçın bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından bölgede yaşayan Suriyelilere ait ev ve iş yerlerine yönelik gerçekleştirilen yasa dışı eylemlere yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

 

OLAYLARA KARIŞTIĞI TESPİT EDİLEN 99 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında Battalgazi Mahallesi'nde 'Hırsızlık', 'Mala zarar verme', 'Görevli memura mukavemet', 'Kasten basit yaralama' ve 'İş yeri dokunulmazlığının ihlali' suçlarının tespit edildiği 40 olay olduğu tespit edildi. Savcılık talimatıyla yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu olaylara karıştığı tespit edilen 99 şüpheli gözaltına alındı.

42 KİŞİ MUHAFAZA ALTINA ALINDI

Gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü tutuklanırken 27'si ise konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 68'i de emniyetteki ifade işlemlerinin ardından bırakıldı. Bununla birlikte herhangi bir adli vakaya karışmayan ancak haklarında tedbir alınması gereken 42 kişi de Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 13. maddesi gereğince muhafaza altına alındı.

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta 2 grup arasında çıkan kavgada Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler bıçakla yaralanmış, hastaneye kaldırılan Yalçın müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Gözaltına alınan yabancı uyruklu Y.A. ile A.M.A "kasten adam öldürme" suçundan 11 Ağustos'ta tutuklanmıştı.

Altındağ olaylarında gelişme: 99 şüpheliden 4'ü tutuklandı ile ilgili etiketler Ankara Altındağ Suriyeli 1 ölü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.