Altında tepki alımları hızlandı

Altın bu hafta 2,5 yılın dip seviyesine gerilemesinin ardından 60 dolarlık bir düzeltme alımı yaşadı. Fiyat 1.615 dolardan 1.675 dolara yükseldi.

Bu hafta tahvil faizlerinde son yılların zirve seviyeleri görüldü. ABD 10 yıllık tahvil faizi %4 seviyesini aşarak 12 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Fed yetkililerinin yüksek oranlı faiz artışlarının gelecek toplantılarda da devam edeceği sinyalini vermeleriyle ABD dolar endeksi 115 seviyesine yaklaştı.

Altın, tahvil faizlerindeki yükseliş ve doların bu hafta güçlenmesiyle 1.615 dolara indi. Ancak son iki günde özellikle sterlindeki kaybın durması, tepki alımlarının devreye girmesi ve dolar varlıkların soluklanmasıyla ons altın kaybının bir kısmını sildi. Bugün işlemler 1.675 dolardan geçiyor.

BATI-RUSYA GERİLİMİ ARTIYOR

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı’nın yaptırımlardan sonuç alamayınca sabotaja başvurduğunu belirtti ve boru hattındaki aksaklıktan Batı’yı sorumlu tuttu. Bugün 4 bölgenin Rusya egemenliğine alındığının açıklanmasının ardından ABD’den jet hızıyla açıklama geldi. Yapılan açıklamada Rusya’nın uluslararası hukuku ihlal ederek küresel güvenliği tehlikeye attığına vurgu yapıldı ve ilhakı tanımadıklarını belirtildi.

Rusya ve Avrupa arasındaki gerilimin artması güvenli liman ihtiyacıyla altın talep yaratabilir.

Altında tepki alımları hızlandı ile ilgili etiketler altın alım piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.