Altınbaş Holding'in patronu Sofu Altınbaş sahtecilik yaparken yakalandı!

Adı bir süredir FETÖ soruşturmasıyla anılan Altınbaş Holding'in patronu Sofu Altınbaş hakkında ilginç bir usulsüzlük iddiası ortaya atıldı.. Altınbaş Holding, medyada yer alan bu iddianın kamuoyuna ulaşmasını engellemek için seferber oldu. SuperHaber'in Altınbaş Holding'in yayınladığı haberine sansür getirildi. Sansür hakkında hiçbir geçerli açıklama da yapılmadı

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Sofu Altınbaş'ın avukatlık stajında sahtecilik yaptığı iddia edildi.

Hürriyet'ten Jale Özgentürk'ün köşesinde aktardığı bilgilere göre, eğitimini yıllar önce yarım bırakan Altınbaş, 48 yaşında yeniden eğitim hayatına döndü ve KKTC’deki Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2015’te 53 yaşında mezun oldu.

Ancak, avukat olmak için zorunlu staj yapması gereken Altınbaş stajda ‘dublör’ kullanınca İstanbul Barosu tarafından avukatlığa kabul edilmedi.

FETÖ SORUŞTURMASI

Kamuoyu Altınbaş Holding'in ismini bir süredir devam eden FETÖ soruşturmalarından biliyordu.

Altınbaş Holding'in bazı yöneticileri, Uşak Cumhuriyet Savcılığının FETÖ yapılanmasına dair hazırladığı iddianamede yer alıyor.

SANSÜR GİRİŞİMİ!

Altınbaş Holding, medyada yer alan bu iddianın kamuoyuna ulaşmasını engellemek için seferber oldu. SuperHaber'in Altınbaş Holding'in yayınladığı haberine sansür getirildi. Sansür hakkında hiçbir geçerli açıklama da yapılmadı

İşte Hürriyet'ten Jale Özgentürk'ün o köşe yazısı;

- Dublör stajyer avukatlığını yaktı

Altınbaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sofu Altınbaş, 2015’te 53 yaşındayken holdinginin etkin olduğu KKTC’de hukuk fakültesinden mezun oldu. Avukat olmak için staj yapması gerekirken, stajda yerine ‘dublör’ kullanınca İstanbul Barosu’ndan kırmızı kart gördü.

ALTINBAŞ Holding bugün 21 şirketi, 9 milyar TL’ye yakın cirosuyla hem Türkiye’nin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hatırı sayılır şirketlerinden biri.

Gaziantepli Mehmet Altınbaş’ın, 1950’li yıllarda fıstık toptancılığı ile temellerini attığı grup, yılllar içinde girdiği kuyumculuk, mücevherat, finans, enerji, lojistik ve eğitim gibi birçok alanda faaliyette.

Grup bugün Mehmet Altınbaş’ın altı oğlu; Ali, Vakkas, Sofu, İmam, Hüseyin ve Nusret Altınbaş tarafından yönetiliyor. Her ne kadar geçen yıl Hüseyin ve İmam kardeşler KKTC’de yıllardır faaliyet gösteren holdingin Creditwest Bank’ına rakip olabilecek Albank ismiyle yeni bir banka kurmuş olsalar da, altı kardeş kendi tercih ettikleri yatırımları da yapıp tatlı bir rekabet içinde holdingi yönetiyorlar.

48 YAŞINDA YENİDEN

Benim bugün size anlatmak istediğim olay Yönetim Kurulu Başkanvekili Sofu Altınbaş’la ilgili. Sofu Altınbaş, Alpet Türkiye, Alpet Kuzey Kıbrıs, Atak Madeni Yağ, Akdeniz Akaryakıt, Transal Denizcilik ve Galata Denizcilik’in bulunduğu enerji ve lojistik grubunu yönetiyor. İş hayatındaki yoğunluk nedeniyle eğitimini yarım bırakan Sofu bey, 48 yaşında yeniden eğitim hayatına dönmüş, KKTC’deki Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmişti. 2015’te 53 yaşında mezun olan Altınbaş, kızı Fatma Altınbaş ile aynı gün diploma almıştı.

Sofu Bey gazetelerde de haber olarak yer alan mezuniyet töreninde “Yarım bıraktığım eğitimimi geç oldu demeden tamamlamaya çalıştım. Kendimi yetiştirmek ve tüm gençlere örnek olmak için yola çıktım. Kaç yaşında olursanız olun eğitime önem verin” diyordu.

Hukuk eğitimi yapanlar bilir. Fakülte bitince hemen avukatlık ruhsatı alınmaz. Bir staj süresi vardır. Bizzat yapılması gereken bu süreçte avukat adayı baronun kabul ettiği bir avukatın yanında duruşmalara girer. Bir yıllık staj süresi sonunda baronun kabulü halinde avukatlık ruhsatı verilir.

İşte Sofu Bey için kötü haber bu noktada geliyor. Öğrendiğime göre ne yazık ki Sofu Altınbaş hayal ettiği mesleğe kavuşamamış. Nasıl mı?

Sofu Bey’in avukat ruhsatnamesi alabilmesi için baro tarafından düzenlenen bir aylık staj eğitimi ve kurgusal dava çalışmasına katılması gerekiyor. Aslında bu staj toplamda bir yıl sürüyor. İlk altı ayı avukat yanında geçiyor. Bir aylık baro eğitimi ve kurgusal dava süreci bu ikinci altı aylık dönemde oluyor.

Sofu Altınbaş olduğunu söyleyerek tüm bu sürece katılan kişi kurgusal dava sürecinde baronun belirlediği ekip arkadaşı stajyer avukat tarafından fark ediliyor.

FACEBOOK ORTAYA ÇIKARDI

Sofu Altınbaş olduğunu söyleyen kişi ekip olmaları nedeniyle telefonunu ekip arkadaşına veriyor. Arada WhatsApp üzerinden haberleşiyorlar. WhatsApp’ın sahibi Facebook’tan bir gün ekipteki diğer stajyer avukata “tanıyor olabileceğin kişiler” diyerek sahte Sofu Altınbaş’ı öneriyor.

Duruma şaşıran ekip küçük bir araştırmayla sahteciliği ortaya çıkarıyor. Olay baroya bildiriliyor. Baro da stajı iptal ediyor. Bu bir disiplin suçu oluşturduğu için bir daha avukat olma ihtimali kalmıyor. Kurallara göre bir baronun reddettiği stajyeri hiçbir baro kabul edemiyor. Türkiye Barolar Birliği’nin kontrolü var.

Hem holding patronu olup hem de hayallerinin peşinden gitmek övgüye layık bir hareket ama meslek uymamış. Avukatlık kuralları ağır ve zor bir meslek. Çünkü adalet mülkün temeli!

BİR SEFERLİĞİNE EVRAK GÖNDERDİK

İddialar üzerine ulaştığımız Sofu Altınbaş’tan gelen yanıt ise şöyle oldu: “Bir seferliğine bir evrak gönderdik, Baro yanlış anlamış.”

Altınbaş Holding'in patronu Sofu Altınbaş sahtecilik yaparken yakalandı! ile ilgili etiketler altınbaş holding
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.