Altın yılın en düşük seviyesine indi!

Düşüş trendini sürdüren altın, değer kaybını genişleterek yılın en düşük seviyesine geriledi. Dolar ve euro da düşüş yönlü eğilim devam ediyor. Borsa ise yükselişte.

ABD’nin Çin şirketlerine ticaret tarifesi uygulaması ve Çin’den de aynı şekilde karşılık gelmesi ile başlayan süreç, tarafların her geçen gün listeyi uzatmaları ile devam ediyor ve dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında yaşanan bu ticaret savaşlarının küresel büyümeyi de yavaşlatacağı beklentileri yükseliyor.

Ons altın, haftaya düşüşle başlamasının ardından bugün 1,254 dolar seviyesine gerileyerek bu yılın en düşük seviye gördü. Düşüş aynı şekilde gram altında da yaşanıyor. Gram altın şu dakikalarda yüzde 1,48'e varan büyük düşüşle 187.62 liraya kadar geriledi. Gram altın bu yıl 158.20 TL ile en düşük seviyesini görmüştü.

Seçimlerden sonra iç piyasalarda hakim olan olumu hava ise devam ediyor. Dolar/TL şu sıralar yüzde 1,26 düşüşle 4,6226, euro/TL ise yüzde 1,55 düşüşle 5.3962'den işlem görüyor.

Kripto paralar cephesinde Bitcoin yüzde 0,71 düşüşle 6.205 dolardan, Ethereum yüzde 5,18 düşüşle 448 dolardan, Ripple yüzde 3,01 düşüşle 0,47 dolardan işlem görüyor.

Borsa İstanbul'da ise yükseliş hakim. BIST 100 endeksi şu sıralarda yüzde 0,60 artışla 94 bin 578 puan seviyesinde bulunuyor.

Altın yılın en düşük seviyesine indi! ile ilgili etiketler altın Dolar Euro borsa ons altın
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.