Altın piyasalarında yatırımcıların gergin bekleyişi sürüyor! FED faiz kararı sonrası gram, çeyrek ve ons altın altüst olabilir!

FED tarafından 1 Şubat’ta TSİ 21.00’de açıklanacak faiz kararı merakla bekleniyor. Altın başta olmak üzere birçok piyasada yeni yön arayışı başlayacak. Peki, altın fiyatları FED kararı sonrası ne olacak? İşte detaylar…

Küreselde ve yurt içi piyasalarda tüm gözler ABD Merkez Bankası (FED) tarafından bugün açıklanacak faiz kararına odaklanmış durumda. 2023 yılının ilk faiz kararını açıklaması beklenen FED, vereceği yeni karar ile piyasalara adeta yön verecek.

Enflasyon ve resesyon endişeleri ile bir süredir faiz artıran ve doların güç kazanmasını sağlayan FED, bu kararları sonrasında altın ve kripto paralarda da düşüşlere neden olmuştu. Yeni yılda rekor kıran altın fiyatlarında karar sonrası neler olacağı ise merak ediliyor.

FED KARARI SONRASI ALTIN EN OLUR?

Uzmanlar FED kararı sonrasında altın fiyatlarında neler olabileceği yönünde senaryolarını açıkladı. AirGuide Yöneticisi Michaeel Langford, altının önümüzdeki hafta 1.900 – 1.925 dolar bandında işlem görebileceğini ifade etti.

RIO Futures analistlerinden olan Daniel Pavilonis ise FED’in yavaşlaması ve enflasyonun devam etmesi halinde altında yükselişin hızlanabileceği ifade edildi.

ALTIN SON BİR AYDA KAZANDIRDI!

Altın piyasalarında yatırımcıların gergin bekleyişi sürüyor! FED faiz kararı sonrası gram, çeyrek ve ons altın altüst olabilir!

Yeni yılda altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. 2023 yılının ilk gününden bugüne kadar yüzde 5’in üzerinde yükseliş yaşadı. Altın fiyatları son 3 aylık süreçte ise yüzde 17,7 oranında yükseldi. Gelecek FED kararı sonrasında altında yeni seyrin ne olacağı ise merak ediliyor.

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN TAHMİNİ!

Altın ve Para Piyasaları İslam Memiş ise yurt içindeki durumu değerlendirdi. Kısa vadeli geri çekilmelerin yaşanabileceği ve bunun alım fırsatı olabileceğini aktaran İslam Memiş, Şubat 15’e kadar geri çekilmelerin devam edebileceğini ifade etti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

1 Şubat Çarşamba gününde altın piyasaları gergin seyrediyor. Türkiye saati ile 21.00’de FED’in açıklayacağı faiz kararı sonrasın fiyatlar yeni yön tayin edecek. Hafta ortasında ise karar öncesi gram altın 1.165 TL seviyesinden işlem görüyor. Ons altın ise 1.929 dolar seviyesini görmüş durumda. Çeyrek altın ise 1.933 lira seviyesinde güne başladı.

Altın piyasalarında yatırımcıların gergin bekleyişi sürüyor! FED faiz kararı sonrası gram, çeyrek ve ons altın altüst olabilir! ile ilgili etiketler altın Altın Fiyatları İslam Memiş FED
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.