Altın madeninde patlama gerçekleşti: 7 ölü, 1 yaralı!

Zimbabve’deki altın madeninde meydana gelen patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de ağır şekilde yaralandığı bildirildi. Polisin soruşturması sürüyor. Altın ise haberin ardından kısa süreliğine değer kazanarak yükselişe geçti.

Afrika'nın güneyindeki maden kazalarına bir yenisi daha eklendi. Kazada 7 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ise yaralandı.

GAZ TÜPLERİ PATLADI

Afrika kıtasının güneyinde yer alan Zimbabve’deki Mazowe bölgesinde yer alan SAS altın madeninde gaz tüplerinin patlaması sonucu 6’sı yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de ağır şekilde yaralandığı bildirildi.

'POLİS CESETLERİ TOPLUYORDU...'

Mazowe Milletvekili Fortune Chasi basına verdiği demeçte, yabancı uyruklu madencilerin Çinli olduklarını aktararak, "Oraya vardığımda polis cesetleri topluyordu. Maden Bakanlığı yetkilileri ve diğer hükümet yetkilileri orada tam olarak ne olduğunu tespit etmeye çalışıyorlardı" dedi.

POLŞS: MEMURLAR ÖLDÜKLERİ KOŞULLARI ARAŞTIRIYOR

Polis Sözcüsü Paul Nyathi ise yaptığı açıklamada, "Memurlar, SAS madeninde bazı gaz tüplerinin patlaması sonucu altı yabancı uyruklu ve bir Zimbabwelinin öldüğü koşulları araştırıyor" dedi.

ALTIN PİYASASINI ETKİLEDİ

Piyasalar kısa süreliğine paniklerken, altın ise değer kazandı.

Altın madeninde patlama gerçekleşti: 7 ölü, 1 yaralı! ile ilgili etiketler Maden altın patlama zimbabve zimbabwe piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.