Altın Küre'de 'çeşitlilik' krizi

Altın Küre'de temsiliyette çeşitlilik krizi yaşanıyor. Üyeler arasında siyahilerin bulunmaması eleştirilirken, NBC gelecek yıl Altın Küre’yi yayımlamama kararı aldı. Aktör Tom Cruise sahip olduğu 3 ödülü iade edeceğini açıkladı. Scarlett Johansson boykot çağrısı yaptı.

Dünyanın en prestijli sinema ödülleri arasında gösterilen Altın Küre'de temsiliyette çeşitlilik krizi yaşanıyor.

BBC'nin haberine göre; Ödülleri dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA), üyeleri arasında siyahların bulunmaması sebebiyle bir süredir eleştirilirken, törenin yayıncısı Amerikan NBC kanalı, bu sebeple gelecek yıl Altın Küre'yi yayımlamayacağını duyurdu.

NBC, karara ilişkin yaptığı açıklamada ödülleri organize eden HFPA'dan geleceğe dair "anlamlı bir reform" görmek istediğini söyledi. Kanal, değişikliğin zaman ve çaba gerektireceğini söyleyerek ödül törenini 2023'te yayınlamayı umduklarını aktardı.

TOM CRUİSE 3 ÖDÜLÜ İADE EDECEK

Tom Cruise da sahip olduğu 3 Altın Küre'yi iade edeceğini açıkladı. Cruise, "Born on the Fourth of July", "Jerry Maguire" ve "Magnolia" filmleriyle daha önce bu ödüle layık görülmüştü.

Altın Küre'de 'çeşitlilik' krizi

SCARLET JOHANSSON BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI

Beş kez Altın Küre'ye aday gösterilen Scarlett Johansson da önemli değişiklikler olmaması durumunda sektörü organizasyonu boykot etmeye çağırdı.

Altın Küre'de 'çeşitlilik' krizi - Resim : 2

Los Angeles Times gazetesinde yer alan bir haberde, HFPA'nın hiçbir siyahi üyesinin olmadığı ortaya çıkmıştı. Aynı zamanda birliğin içerisindeki usulsüzlük ve yolsuzluklar da ortaya çıkarılmıştı. HFPA da tartışmalara yönelik bir reform takvimi yayımladı. HFPA, üyelerinin temsiliyetindeki çeşitliliği artıracağını taahhüt eden takvim için 18 aylık bir dönemi öngördü.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.