Altın hesabını TL mevduata çevirenlere Merkez Bankası'ndan destek! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Merkez Bankası, altın hesabını TL Mevduat hesabına çevirenlere bugün itibariyle destek verecek. Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre altın hesabı olan vatandaşların talep etmesi sorası çevrilen hesaplar Merkez'in o gün saat 11.00'de ilan edeceği gram altın fiyatı esas alınacak ve yeni hesaplar 3,6 ve 12 ay vadeli olacak. Vade sonunda ise altın fiyatlarından oluşan farkın faizden yüksek olması halinde aradaki fark Merkez Bankası tarafından ödenecek.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabından sonra şimdi de Altın Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı müjdesi geldi. 

Altınlarını TL'ye çevirmek isteyen vatandaşlara Merkez Bankası tarafından destek verilecek. 

Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre her gün saat 11'de Merkez Bankası tarafından gram altın alım fiyatı açıklanacak. Açılacak hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmî Gazete'de yayımlanan Merkez Bankası tebliğine göre, 29 Aralık 2021 tarihi itibariyle altın hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde Türk Lirası mevduat hesabına çevrilecek.

HER GÜN SAAT 11.00'DE GRAM ALTINI İLAN EDECEK

Altın hesaplarının Türk Lirası'na çevrilmesinde Merkez Bankası'nın o gün saat 11.00'de ilan edeceği gram altın fiyatı esas alınacak.

 

VADE 3, 6 VE 12 AY VADELİ OLACAK

Dönüşüm sonrası açılacak yeni hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olacak. Bankanın hesaba uygulayacağı faiz, Merkez Bankası'nca belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının altında olamayacak.

FARK FAİZDEN YÜKSEK OLURSA NE OLACAK?

Vade sonunda Türk Lirası hesap sahibine ana para ve faizi banka ödeyecek. Vade sonunda, altın fiyatlarından oluşan farkın faizden yüksek olması halinde aradaki farkı Merkez Bankası ödeyecek.

 

HESAP VADEDEN ÖNCE BOZULURSA NE OLACAK?

Hesabın vadesinden önce bozulması halinde herhangi bir ödeme yapılmayacak. Söz konusu ödeme desteği bir defaya mahsus olarak uygulanacak.

Altın hesabını TL mevduata çevirenlere Merkez Bankası'ndan destek! Resmi Gazete'de yayımlandı! ile ilgili etiketler Merkez Bankası altın Resmi Gazete gram altın hesap
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.