Altın Gün, Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi...

62. Grammy Ödülleri için adaylar açıklandı. En İyi Dünya Müziği Albümü dalında Türkiye'den Altın Gün rock grubu Grammy 2020'ye aday gösterildi.

Müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 62. Grammy Ödülleri için adaylar açıklandı.

Türkiye'den Altın Gün grubu, Gece albümüyle En İyi Dünya Müziği Albümü dalında Grammy'ye aday gösterildi.

Altın Gün grubunun temeli Hollandalı psychedelic rock temsilcisi Jasper Verhulst, bir grupta bas gitaristlik yaparken konser vermek için geldiği İstanbul’da Türk psychedelic rock'ından epeyce etkilenmesiyle atıldı. Türk halk müziğinden parçaları biriktirmeye başlayan Verhulst, Ben Rider ve Nic Mauskovic ile Facebook’ta bir ilan vererek Türk müzisyen arayışına geçti.

Altın Gün, Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi...

Verhulst’un ilanı Türkiye’den Merve Daşdemir ve Erdinç Ecevit Yıldız’a ulaştı ve ikili gruba dahil oldu.

İlk single’leri olan ve içinde Goca Dünya, Kırşehir’in Gülleri şarkılarının yer aldığı EP 2017’de ve ilk albümleri olan On ise 2018 mart ayında dinleyicilerle buluştu. Altın Gün, Türkiye'de klasikleşen ve çoğu insan tarafından bilinen eserleri yeniden uyarlayarak Türk müziğini dünyaya duyuruyor.

Altın Gün, Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi... - Resim : 2

Grubun ismini ise Merve Daşdemir verdiği bir röportajda şöyle açıklıyor: "Projenin ismini bulan da Jasper. Google translate’e “gold day” yazmış ve Türkçeye çevirmiş. Bana ilk “Bu isim olur mu?” diye sorduğunda ben, bizdeki “altın günü” konseptini biliyor sandım, meğer bilmiyormuş. Komik bir tesadüf oldu ve böylece Altın Gün isminde karar kıldık."

ÖDÜLLER 26 OCAK'TA SAHİPLERİNİ BULACAK
Ödüller, 26 Ocak 2020'de Los Angeles'taki Staples Center'da, ikinci kez Alicia Keys'in sunuculuğunda yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Altın Gün, Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi... ile ilgili etiketler altın gün grammy grammy müzik ödüller
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.