Gram altının yükselişi sürüyor: 923 lira oldu

Ons altının fiyatında, değerli metallere yılın en büyük haftalık düşüşünü yaşatan doların güçlenmesine yönelik fiyatlama beklentileri dolayısıyla dalgalanmalar sürüyor. Haftaya 1.807,31 dolardan başlayan ons altın haftanın üçüncü gününde 1.812,53 dolardan fiyatlanıyor. Küresel altın fiyatlarını izleyen gram altın ise 923 liradan güne başladı. İşte gram, çeyrek, Cumhuriyet ve ziynet altınında son durum...

Ons altının fiyatı, doların güçlenmesinin ardından merkez bankalarının agresif bir parasal sıkılaşma döngüsü izleyecekleri öngörüsü ve Şubat ayının ilk günlerinden bu yana en düşük seviyesinde haftaya başladı. Hafta başında 1.799,40 dolara kadar gerileyen ons altın haftanın üçüncü gününde 1.812,53 dolardan fiyatlanıyor.

Değerli metal, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Salı günü enflasyonun gerilediğine dair “net ve ikna edici” kanıtlar görene dek faiz artırmaya devam edeceklerini açıklaması sonrası Asya piyasasında yüzde 0,5 gerileyerek 1809 dolar civarından işlem gördü.

Son haftalarda genel olarak olumsuz ekonomik haberlerin geldiği ve dünyanın en büyük altın alıcısı olan Çin’de değerli metale olan talebin artabileceği belirtiliyor.

 

Küresel altın fiyatlarını izleyen gram altında ise yükseliş sürüyor. Gram altın bugün güne 923 liradan başladı. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Spot piyasada satış fiyatları;

 

Gram altın 923 lira,

Çeyrek altın 1.512,22 lira,

Cumhuriyet altını 6.029 lira,

Ziynet altını 6.029,04 lira seviyesinde yer alıyor.

 ANALİSTLERİN BEKLENTİLERİ

Analistler, enflasyon ve büyüme odaklı risklerin devamına işaret eden gelişmelerle yatırımcıların getiri arayışının sürdüğünü belirterek, pay piyasalarında oynaklığın bir müddet daha gündemde kalmasının beklendiğini söyledi.

 

Bugün G7 Maliye Bakanları Zirvesi ve ECB yetkililerinin yapacağı açıklamaların piyasaların odağında yer aldığını aktaran analistler, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve İngiltere'de enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının izleneceğini bildirdi.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

09.00 İngiltere, nisan ayı TÜFE

12.00 Avro Bölgesi, nisan ayı TÜFE

15.30 ABD, nisan ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri

21.00 Fed Başkanı Powell’ın konuşması

 

 

Gram altının yükselişi sürüyor: 923 lira oldu ile ilgili etiketler gram altın çeyrek altın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.