Altın fiyatlarında dolar bekleyişi sürüyor

Ons altının fiyatı doların güçlenmesinin ardından merkez bankalarının agresif bir parasal sıkılaşma döngüsü izleyecekleri öngörüsü ve Şubat ayının ilk günlerinden bu yana en düşük seviyesinde seyrediyor. Ons altın yeni güne 1.807,31 dolardan başladı. Öğleden sonra ise 1.799,40 dolara kadar geriledi. Güne 900 liranın altında başlayan gram altın ise öğleden sonra 907 liraya kadar yükselerek küresel altın fiyatlarını izliyor.

Ons altının fiyatı, değerli metallere yılın en büyük haftalık düşüşünü yaşatan doların güçlenmesine yönelik fiyatlama beklentileri dolayısıyla yeni haftaya da yatay başladı.

Son haftalarda genel olarak olumsuz ekonomik haberlerin geldiği ve dünyanın en büyük altın alıcısı olan Çin’de değerli metale olan talebin artabileceği belirtiliyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Spot piyasada satış fiyatları;

 

Gram altın 907 lira,

Çeyrek altın 1.470,86 lira,

Cumhuriyet altını 5.806 lira,

Ziynet altını 5.805 lira seviyesinde yer alıyor.

 

Analistler, küresel çapta açıklanan veriler ve gelişmelerin ekonomik büyüme ve enflasyonist baskılara ilişkin endişelerin gündemde kalmasına neden olduğunu belirterek, piyasalarda oynaklığın bir müddet daha devam edebileceğini söyledi.

 

 

Altın fiyatlarında dolar bekleyişi sürüyor ile ilgili etiketler ons altın gram altın çeyrek altın
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.