Altın fiyatları düşer mi? İslam Memiş tarih verip duyurdu: 600 TL'nin altına inebilir!

Merkez Bankası'nın 3 ay üst üste faiz indirimine gitmesinin ardından yükselen dolar fiyatları ile birlikte altın da hareketlendi. 700 TL civarında işlem gören gram altın 'Düşer mi, yükselir mi?' diye merakla araştırılırken Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. Memiş, '2 ay içinde gram altın 600 TL'nin altına inebilir, bozdurmak isteyen vatandaşlar bu suni yükselişleri bir fırsata çevirebilirler." dedi.

Gram altın, çeyrek altın düşecek mi? sorusunun cevabı merak edilirken Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. 

ABD Merkez Bankası'nın 2022 yılında faiz artırımına başlayacağını söyleyen Memiş, "Gram altında önümüzdeki 2 ay içinde 600 TL seviyesinin altında bir rakam bekliyorum. 585-590 seviyeleri gelebilir." ifadelerini kullandı.

"İKİ AY İÇİNDE ALTIN FİYATLARI DÜŞEBİLİR"

Altın fiyatları, Fed tutanaklarının açıklanması ve Fed politika yapıcılarından gelen şahin yorumlar sonrasında bu haftayı kayıpla kapatmaya doğru ilerliyor. Gram altın ise dolar/TL 'deki seyri takip ederek 700 TL civarında bulunuyor. Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki iki ay içerisinde altın fiyatlarının düşebileceğine ilişkin yeni bir yorumda bulundu.

 

"600 TL SEVİYESİNİN ALTINDA BİR RAKAM BEKLİYORUM"

Memiş altın değerlendirmesini A Haber ekranlarında yaptı ve iki ay içerisinde gram altının 585 lira seviyesine gelebileceğini söyledi.

GRAM ALTIN FİYATI DÜŞECEK Mİ?

Memiş'in açıklaması şu şekilde:

"Dünyada da altının ons fiyatı düşüş trendine girecek. Çünkü Amerikan Merkez Bankası FED varlık alımlarının miktarını artırır bundan sonra ve 2022 yılında FED faiz artırımına başlayacak bu da altın için olumsuz. Gram altın/TL fiyatında önümüzdeki 2 ay içinde 600 TL seviyesinin altında bir rakam bekliyorum. Yani 585-590 seviyelerinde.

 

ALTINI BU SEVİYEDE BOZDURMAK MANTIKLI MI?

O yüzden bozdurmak isteyen vatandaşlar bu suni yükselişleri bir fırsata çevirebilirler. Vatandaşlarımıza şunu tavsiye ederim bu fiyatlamalar köpük fiyatlamalar, suni yükselişler. Vatandaşlara tavsiyem yüksek seviyeler kalıcı olmayabilir."

Altın fiyatları düşer mi? İslam Memiş tarih verip duyurdu: 600 TL'nin altına inebilir! ile ilgili etiketler altın Kapalıçarşı İslam Memiş gram altın çeyrek altın düşer mi fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.