Altılı masa: Sembolik yetkisiz bir aday lazım

Cumhurbaşkanı adayını belirlememesine rağmen 9. kez toplanacak olan altılı masanın ilk gündem maddesi Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin sınırlandırılması olacak. Ayrıca kulisten gelen bilgilere göre altı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak sembolik ve yetkisiz bir aday çıkaracağı iddia ediliyor.

2023 seçimleri için geri sayım devam ederken muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masa 9 kez bir araya gelecek. Bugün saat 14.00’te Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde toplanacak olan altılı masada Cumhurbaşkanı adayının bir türlü belirlenemediği masada son olarak sembolik ve yetkisiz bir aday görüşü üzerinde duruluyor.

Altılı masada tanıtım ve toplantı bir arada

Masanın adaylık tanımının yer aldığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi tamamlanmıştı.

Cumhurbaşkanı'nın yetkileri sınırlandırılacak

Altı lider salonda olacak ancak teklifi hazırlayan Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu üyeleri değişiklikleri konuşacak, liderler dinleyecek, imza töreni olmayacak.

Buna göre Cumhurbaşkanı yetkileri, hükümet kurulması ve devrilmesi, anayasal kurumlar, yargı ve temel hak ve özgürlükler başlıklarında değişiklikler planlanıyor.

Altılı masa: Sembolik yetkisiz bir aday lazım ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti DSP Saadet Partisi Gelecek Partisi Deva Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.