Altı muhalefet partisi bugün toplanıyor! Masanın aktörü kim olacak?

CHP, İYİ Parti, Saadet, Deva, Gelecek ve DP liderleri bugün biraraya geliyor. Oturma düzeni krizinden sonra muhalefet liderlerinin oturma planının nasıl olacağı merak konusu oldu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir araya gelecek.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için çalışma yapan 6 muhalefet partisi, geçtiğimiz yıl sonunda çalışmasını kamuoyu ile paylaşacaktı. Ancak taraflar arasında bir türlü uzlaşma sağlanamadı. Son olarak oturma düzeni krizi çıkınca toplantı daha da sarktı. Oturma düzeni krizi yuvarlak masa formülü ile kısmen çözüldü.

Bugün akşam  Liderler zirvesi CHP’li Çankaya Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Ahlatlıbel Tesisleri’nde yapılacak.

YUVARLAK MASA FORMÜLÜ

Yuvarlak masa formülüyle kriz çözülse de oturma planı henüz belli olmadı. Kulislerde bunun için konuşulan formül ise, toplantıdan toplu fotoğraf yerine her birini merkeze alan ayrı ayrı fotoğraf verilmesi. Böylelikle her genel başkan ayrı ayrı fotoğraf vererek her biri ‘masanın baş aktörü benim’ gibi mesaj verecek.

Altı muhalefet partisi bugün toplanıyor! Masanın aktörü kim olacak? ile ilgili etiketler muhalefet Kılıçdaroğlu akşener Davutoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.