Altcoinler neden düştü? 2021 Coinler neden düşüyor?

Güney Kore’de Kimchi priminin düşüşe geçmesi sonrasında kripto para paraların toplam piyasa değerinde de düşme gözlemlendi. Birkaç saat içerisinde de kripto para piyasası 100 milyar dolar civarında değer kaybına uğradı. Peki, Altcoinler neden düştü?

Kripto para piyasaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bitcoin son olarak %4 civarında düşerken altcoinlerde bundan nasibini aldı. Altcoinler son 24 saatten daha kısa bir sürede piyasa değerinden yaklaşık 80 milyar dolar değer kaybına uğradı.

COİNLER NEDEN DÜŞÜYOR?

Son gelen haberlerde kripto para uzmanı Ki-Young Ju’nun değerlendirmelerine göre; Güney Kore’deki en büyük kripto para borsalardan biri olan Bithumb tüm borsalar düşerken keskin bir BTC girişinin gözlemlendiği kaydedildi.

Kimchi primi 2018’deki boğa koşusundan sonra ilk kez kripto para piyasasını etkisi altına aldı. Kimchi primi %20 yükseldi ve Kore borsalarında Bitcoin fiyatı 70.000 doların üzerine kadar çıktı.

ALTCOİNLER NEDEN DÜŞTÜ?

Son 24 saatte Bitcoin, alıcıların ve satıcıların kararsızlaşması ile aşağıda yönde hareket başlattı. Lider dijital varlık bir kez daha 55.612 dolarlık seviyeleri ziyaret etti. Bununla birlikte, Bitcoin 59.000 dolarlık direnç bölgesine yaklaşacağına dair güçlü göstergelerin ardından son 24 saat içinde yüzde 4’den fazla fiyat düşüşü yaşadı.

Şimdiye kadar BTC 57.000 dolar ile 59.000 dolarlık direnç seviyesi arasında hareket ediyordu. Kısaca 30 Mart’tan itibaren Bitcoin son birkaç gündür aynı trend çizgisinde gidip geliyordu. Bitcoin şu anda 55,758.83 dolardan işlem görüyor.

Günlük grafikte BTC son birkaç gündür sıkışık bir aralıkta hareket etmeye devam etse de, bugün 55.612 dolara kadar düştü. Şu anki fiyatlardan BTC hala düşüşte.

Bu düşüşten önce Bitcoin %61,8 Fibonacci seviyesini test ettiği için geri çekilme yapacağı düşünülüyordu. Bitcoin bu düzelmeye devam ederse, 60.000 dolarlık direncin tekrardan kırılma zamanı uzayabilir. Boğalar bugünkü düşüşleri alırsa Bitcoin 70.000 dolara doğru yeni bir ralli başlatabilir.

Altcoinler neden düştü? 2021 Coinler neden düşüyor? ile ilgili etiketler altcoin coin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.